Grzester Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Witam. Mam pytanie do posiadaczy kasków icon. Postanowiłem zainwestować w nowy kask. Wybór padł na icon ssr. Niestety jestem zmuszony ściągnąć go z końca niemiec (na granicy z belgią) i nie ma żadnej możliwości przymiarki kasku. Kupno w PL nie przejdzie, bo chce zamówić również inne akcesoria do kasku oraz może kombinezon. Rozmiary zaczynają się od XS. I tu mam problem. Moja wielka głowa ma aż 54cm obwodu. Rozmiar XS ma 53/54cm, S ma 55/56cm. Teraz jestem prawie łysy i mam 54cm ale zazwyczaj mam długie włosy i zawsze pod kaskiem mam kominiarkę więc obwód by się zwiększył. I teraz pytanie, czy lepiej zakupić rozmiar XS żeby był bardzo ciasny czy ze względu na dłuższe włosy i kominiarkę wziąć większą S? I pytanie do użytkowników którzy kupowali coś zza granicy metodą za probaniem. Kiedy przyjeżdza kurier, to będzie żądał zapłaty w euro czy w polskich złotych? Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak kiedyś kupiłem za ciasnego FMa to wyjąłem środek,podocinałem nożyczkami, i założyłem z powrotem.Było super.Gorzej jak kupisz za duży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Lepiej kupić ciaśniejszy, założysz kominiarkę i się rozejdzie po sezonie jak szmata. kiedyś trochę pojeździłem w za ciasnym kasku, ból głowy po dwóch godzinach jazdy był nie do wytrzymania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzester Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 ok wezmę mniejszy, dziękuje za radę Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Napisz jeszcze ile ten Icon kosztuje bo one chyba do najtańszych nie należą to może lepiej trochę dopłacić i wziąć coś sprawdzonego, czytaj Shoei albo Arai. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak kiedyś kupiłem za ciasnego FMa to wyjąłem środek,podocinałem nożyczkami, i założyłem z powrotem.Było super.Gorzej jak kupisz za duży... A ja kiedyś kupiłem za dużego FM'a :biggrin: Musiałem z zimowej czapki sobie kominiarkę zrobić, żeby było dobrze :biggrin: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzester Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 z wizjerem zielonym irydowym i wysyłką do pl wychodzi 920zł Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Chaser 230GBP z przesyłką do Polski, po przeliczeniu według obecnego kursu 1060zł Condor jeszcze tańszy XR1000 w cenie Chasera Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzester Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja raczej jestem napalony na icona, wyróżnia sie designem z pośród innych kasków, z tego co czytałem, to jakością również nie odbiega od markowych europejskich marek Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Twój wybór :). Ja podzielam pogląd Vectora, po włożeniu Arai'a wszystko inne przestało istnieć. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja raczej jestem napalony na icona, wyróżnia sie designem z pośród innych kasków, z tego co czytałem, to jakością również nie odbiega od markowych europejskich marek A gdzie kupujesz? Miałeś okazję przymierzyć? Ja podzielam pogląd Vectora, po włożeniu Arai'a wszystko inne przestało istnieć. Tak jest, koniec i kropka :) :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitersky Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Podepnę sie. Co sądzicie o tym nocniku (dokładnie tym)? http://motoallegro.pl/kask-icon-domain-per...1396873336.html Niestety w moich okolicach nie ma możliwości pomacania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Moge powiedziec tyle, że latam w HJC HQ-1 i jestem zadowolony choć jesli miałbym wybierać ponownie to bym wybrał ICONA...latałem w ICONIE swego czasu i świetnie sie wprasowywał Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzester Opublikowano 6 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 (edytowane) Zakupu chce dokonać w sklepie FC-Moto w Aachen w Niemczech. Jestem zdany jedynie na Waszą pomoc :) Jest w Polsce sklep, dokładniej w Warszawie, który jest oficjalnym dystrybutorem ICONa w PL. www.livefast.pl Niestety większość produktów jest "w ofercie" a produkt dostępny od ręki jest zaledwie w kilku kategoriach i kilku rozmiarach. Postanowiłem więc dokonać zakupu w fc moto gdzie wszystko jest dostępne od ręki i w kilka dni kurier będzie u mnie. Korespondowałem ze sklepem fc moto i jakby ktoś był zainteresowany to wysyłka do polski kurierem ups kosztuje 7,90 euro, w polsce, należność płaci się w polskich złotych, a nie euro, więc wizyty w kantorze będą zbędne :) Miałem brać marushina 888 rs, ale wszedłem przypadkowo do tego sklepu, zobaczyłem, że mają bardzo bogatą ofertę kasków i tak trafiłem na icona, jak go ujrzałem to koniec :D Byłem napalony na ten model: http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/...e-Infernal-0001 ale niestety tyle sianka nie będę miał na przewalenie i będzie troszkę inny model SSR Sądząc po po moim avatarze, chyba już będziecie wiedzieć który model SSRa będę brał :) Teraz mam szczękowego Airoh SV55, nic mu nie brakuje, ale chciałbym spróbować integrala. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Grzester Cytuj -Skolioza Team- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Grzester, co do livefast, nie wiem jak jest teraz bo tank baga ściągnąć mi na zamówienie już nie chciał, pomimo, że 3 lata temu kupiłem u niego tail'a i ściągał towar bez żadnego "ale"... Chyba, ze Stanów, ale mogę się mylić, na paczce została jeszcze naklejka firmy logistycznej. A w FC możesz śmiało kupować, nawet jak rozmiar Ci nie przypasuje i będą mieli to wymieniają błyskawiczniej niż funkcjonuje Poczta Polska :bigrazz: A i ze zwrotem kasy w razie braku rozmiarów nie ma żadnych problemów, zwrot odbywa się szybko i sprawnie. A nawiasem mówiąc, jest osobny temat o FC - ja sam od nich mam cały sprzęt :) Które malowanie wybrałeś? Sprawdzę czy mam rabat, może jeszcze taniej uszczypniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi