gazi Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Witam. Mam zamiar kupić Hondę Cb 750 Four którą można zobaczyć tu : http://vimeo.com/17976094 Ewentualnie zdjęcia :http://picasaweb.google.com/christopher.walczak/HondaCb750Four# Mam jednak problem z poprawną identyfikacją modelu. Wygląd motocykla sugeruje model Cb 750 Four F1, jednak ten model był produkowany w latach 1975-1976, sprzedawany model jest z roku 1978(udokumentowane). Kolejną sprawą są numery ramy. Wg informacji jakie znalazłem na http://www.sohc4.net numery ram dla modelu F1 zawierały się od 2000003 do 2022317 (nr ramy sprzedawanego motocykla to 1037501 co mogło by sugerować model F0 z 1975 jednakże i tak numer jest poza "zakresem" numerów ram dla tego modelu). W przypadku numeru silnika wszystko jest w porządku i jednoznacznie określa model F1. Tak więc proszę o pomoc w poprawnej identyfikacji modelu. Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. Aha jak uważacie czy cena 2000e jest dobra za ten motocykl ?(cena jest oczywiście jest do niewielkiej negocjacji :bigrazz: ) Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazi Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Z informacji jakie uzyskalem na zagranicznych forach w sprawie Cb 750 Four wynika iz przez pewien okres produkcji modelu F1 uzywano ram z modelu F0(75r) dlatego jest pewna rozbieznosc w numeracji ram. Umieszczam ta informacje bo moze bedzie komus pomocna przy identyfikacji modelu lub roku produkcji. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 mialem taka z 1978 r. F2 (74KM) piekna maszyna dla psjonata ;) rok 1978 moze byc data pierwszej rejestracji. czesto auta tak maja ze wpisywana data pierwszej rejestracji jest uznawana za rok prod. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gazi Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Wlasnie tak jest z motocyklem ktorym sie interesuje. Rok 78 jest to data jego rejestracji a nie produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato81 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Wlasnie tak jest z motocyklem ktorym sie interesuje. Rok 78 jest to data jego rejestracji a nie produkcji. Szczególnie w Niemczech było to w dziwnej modzie, że wpisywali date rejestracji jako date produkcji. Zapewne stąd ten problem. Zagladales na najlpsze forum jezeli chodzi o motocykle Honda, forums4sohc? iałem podpbny problem z silniiem który zakupilem, jezeli nie jestes tam zalogowany mogę tam popytac chłopaków o co chodzi z twoim modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Cytat(gazi @ 26.12.2010 - 10:43) 1732857[/snapback]Wlasnie tak jest z motocyklem ktorym sie interesuje. Rok 78 jest to data jego rejestracji a nie produkcji. Szczególnie w Niemczech było to w dziwnej modzie, że wpisywali date rejestracji jako date produkcji. Zapewne stąd ten problem. Zagladales na najlpsze forum jezeli chodzi o motocykle Honda, forums4sohc? iałem podpbny problem z silniiem który zakupilem, jezeli nie jestes tam zalogowany mogę tam popytac chłopaków o co chodzi z twoim modelem. W Niemieckich papierach nie było nigdy roku produkcji tylko data pierwszej rejestracji Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi