Łukasz Kozik Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Witam ! W mojej ETZ 250 ciagle zaciera sie walek napedu obrotomierza. Zmienialem juz linke, wklad plastikowy napedu i nic. Czasem pochodzi tydzien a czasem 15 min (ostatni zestaw) Powiedzcie co zrobic, przedewszystkim jak to skladacie zeby dzialalo najlepiej bez drgania wskazowki. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazmir Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 Cze...Spróbuj podłożyć podkładkę dystansową pod mocowanie linki do zegara, lub poluzuj nakrętkę (przed dalszym odkręcaniem można zabezpieczyć) i wypróbuj luzując czy drgania ustępują.Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 mialem podobnie ale zmienilem tulejke plastikowa i wszystko gra wczesniej zestaw nepedowy obotomierza starczal na pare chwil zobacz czy nie mas krzywego walu :) zaloz srube na wal i odpal maszyne jesli ma bicie to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 11 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 Krzywy wal.... o kurde 8O . Mam nadzieje ze to nie to :? To plastikowe cos juz raz zmienialem i zostalo to zmielone przez kolek z zebnikiem bo ten wcisnal sie w ta plastikowa tuleje. Naprawde juz nie wiem co z tym zrobic :) :D :D . Piszcie dalej co jeszcze sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 zaloz zestaw w pokrywke i zobacz czy nie ma luzu walek wzgledem tulejki i czy lekko sie kreci moze sruba trzymajaca walek w tylejce jest za dluga dociska walek a ten odchyla sie i ciezko kreci powodujac zajechanie calego zestawu mam nadzieje ze nasmarowales calosc pozadnie przed zlozeniem bo zanim tam olej dojdzie to moze zacierac sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 11 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 To sa wazne info, zastosuje sie. Co do mojego zestawu to ma luz (maly) wzgledem plastiku i pokrywy. Srobka nie obciera bo walek kreci sie tak samo z nia i bez niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 jak ja kupilem zestw to nie bylo wcale luzu balem sie ze zaraz szlak trafi nowy zestaw bo ciezko pracowal a juz rok dziala i nie widac zuzycia dziwne jak kupujesz zestaw tulejke + walek + srube to sprawdz luzy maly luz eliminuje zestaw z uzycia ja mialem niby maly luz a po parunastu kilosach wszystko szlak trafial i moglem zesatwik wywalic do smieci wkoncu kupilem wszystkie elementy i do tej pory dziala a juz rok mija najlepiej zmieniac wszsytko srube + walek + tulejke kiedys myslalem ze sruba na wale jest oki bo byla tylko lekko zjechana zalozylem nowy walek i zaraz go zjechalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 11 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 hmmm...znow cenna rada.Kupie caly zestaw i w sklepie sprawdze pasowanie... razem z deklem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 Dekiel Tez Kupujesz do cholery??? :? Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_Olsztyn Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 sorka ale wie ktos moze co zrobic jak mam zepsuta spręzynke w obrotomierzu? mozna taka kupic bo jak robiłem sobie białe budziki to byłem troche wkurzony i sie szarpac zaczołem z tym i poszłaaaaa cała sie rozgieła to ja znowu zwinołem ale nie działa to idealnie :/ jak mam 1200 obrotów to na obrotomierzxu ma 0 ;) jak wiecej to działac zaczyna prawie dobrze poprostu szlag trafił ta sprezynke w srodku i nie wiem gdzie taka dostać predkosciomierz działa super bo juz sie nauczyłem na błedzie zeby odpiąć sprezynke a nie wyrywac na siłę :) :D :D :oops: macie taka moze na zbyciu sprezynke :lol: chetnie przyjmę ze browarka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 12 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Dekiel sobie daruje. Bede tylko mnierzyl zestaw do niego :D Sprezynki raczej sie dokupic nie da chyba ze masz w okolicy zegarmistrza albo zaklad naprawiajacy tachografy. Wydaje mi sie ze bedziesz potrzebowal sprzezynki na przyklad.Mialem podobny problem i kupilem predkosciomierz od jawy 350 (15 zl na motobazarze) i ten mierzy predkosc a flaki z predkosciomierza mz poszly w obrotomierz :D Teraz mam 180 na budziku i jestem w trakcie prac nad nastepnym wzorem bialych tarcz :) Trzeba bedzie cos z silnikiem zrobic zeby mi sie wskazowka na 140 nie zastala ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 sorka ale wie ktos moze co zrobic jak mam zepsuta spręzynke w obrotomierzu? mozna taka kupic bo jak robiłem sobie białe budziki to byłem troche wkurzony i sie szarpac zaczołem z tym i poszłaaaaa cała sie rozgieła to ja znowu zwinołem ale nie działa to idealnie :/ jak mam 1200 obrotów to na obrotomierzxu ma 0 :) jak wiecej to działac zaczyna prawie dobrze poprostu szlag trafił ta sprezynke w srodku i nie wiem gdzie taka dostać predkosciomierz działa super bo juz sie nauczyłem na błedzie zeby odpiąć sprezynke a nie wyrywac na siłę :D ;) :D :oops: macie taka moze na zbyciu sprezynke :lol: chetnie przyjmę ze browarka :mrgreen: Mój qmpel miał podobny problem tylko że jemu psozła spręzynka od predkościomierz....poradziłem mu że by kupił jakiegoś trupa aby tylko spręzyna była dobra....no i kupił a właściwie dostał prawie za darmo od gościa predkościomierz od jawy 350 i założył przy swojej MZ....efekt tego zabiego predkościomierz wskazuje dobrze sprawdzaliśmy z samochodowym licznikiem..... :mrgreen: Pozdrawiam ;) :D Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Ej Co moze Byc z Obrotomierzem w Etz 150 !!! W czasie napraw przed sezonowych zakladalem biale tarcze no i szlak cus trafil!!!! Co To moze byc!!! Ze jak moto stoi zappalone na luzie to Wskazuwka nadal lezy tak jak lezala mimo ze obroty so okolo 1500....i drga!!!! A Jak dodam gazu to wydaje mi sie ze zamalo pokazuje i tez bardzo drga!!!! POmoCy!!!!! :arrow: :arrow: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 13 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 hmm...Sprezyna z jawy w ETZ. Ciekawa sprawa licznik jawy jest skalowany do 180 mz do 140. Sprezynki roznia sie (mialem obie na raz w reku). Wydaje mi sie ze poprawnosc wskazan takiego skladaka odbiega od prawdy i to bardzo. Moze sie myleCo do wskazowki w 150. Wyglada na to ze zle ja zamocowales na igle. Na luzie wskazowka powinna lekko dotykac do stoperka przy zerze (sprezynka nie napieta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 13 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Tak własnie jak napisał Łukasz przy zakładaniu zamocno naciagłes sprenzynke i to jest napewno ten problem, no ale nic sie nie stało rozbierz jeszcze raz i popusc ta sprenzynke troszkei bedzie ok pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi