marcinktm Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) http://img254.imageshack.us/content_round....jpg&via=mupload na focie widać ze nie ma jednej śruby dajcie co z tym zrobic czy jak jednej sruby nie ma i jk ja kupie czy bedzie ok Edytowane 5 Stycznia 2011 przez marcinktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 hmmm no śruba powinna być bo w 16 % jest mniejszy docisk sprzęgła ale powinno jakoś tam działać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 http://img254.imageshack.us/content_round....jpg&via=mupload na focie widać ze nie ma jednej śruby dajcie co z tym zrobic czy jak jednej sruby nie ma i jk ja kupie czy bedzie ok Co ty sobie jaja robisz? Tam musi być sruba tj. olej w silniku. Po pierwsze skompletuj sprzęgło a potem sprawdzaj czy działa i szukaj usterkim :banghead: Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) co masz namyśli skompletuj sprzęgło dziś wsadzałem inne śrubę i nic tak samo http://moto.allegro.pl/ktm-125-sx-dt-mtx-r...1382668034.html szukałem i znalazłem czy warto kupować coś takiego jak ten ktm czy naprawa będzie rzeczywiste kosztować tyle co mówi właściciel ze ok 500z; jak coś to może bym się z nim zamienił i coś tam jeszcze dopłacił co wy o tym myślicie wiem , ze nie w temacie Edytowane 5 Stycznia 2011 przez marcinktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 co masz namyśli skompletuj sprzęgło dziś wsadzałem inne śrubę i nic tak samo http://moto.allegro.pl/ktm-125-sx-dt-mtx-r...1382668034.html szukałem i znalazłem czy warto kupować coś takiego jak ten ktm czy naprawa będzie rzeczywiste kosztować tyle co mówi właściciel ze ok 500z; jak coś to może bym się z nim zamienił i coś tam jeszcze dopłacił co wy o tym myślicie wiem , ze nie w temacie a jest taki zapłon i koło zamachowe do kupienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Kupisz drugie padło i będziesz stał jak z tym. Znajdź jakiegoś mechanika lub kogoś kto ma pojęcie i zrób raz a porządnie swojego, bo jak widać pojęcie masz żadne i składanie tego kata może Ci zająć wiele czasu, albo porozbierasz to i zostawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak tam dałeś śrubę jak tam nie widać tulejki w która się wkręca ją ? Z reszta dałeś samą śrubę czy przypadkiem jakimś cudem użyłeś tam sprężynę z tą śrubą ? A tak w ogóle to masz tam sterowanie od zaworu wydechowego ? A tamtego kata z ogłoszenia to sobie odpuść dozbieraj sobie kasy i kup jakąś dt gdzie części masz w pyte i tanie jak barszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_ 1988 Opublikowano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 już ci na gg pisałem napraw ten kosz jak zaczniesz kupować jakieś stare graty i składać to w jedno nic z tego nie wyjdzie a kasy tylko utopisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 siemka byłem u mechanika z tym koszem sprzęgłowym i powiedział , że to nie wina kosza sprzęgłowego tylko powiedział ,ze trzeba u stawić tą łapkę co siedzi w dekielku tylko ze jak ja tak zrobiłem jak on kazał to się teraz zmyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 To sprzęgło w tym ktm-ie jest specyficzne, i bez wszystkich sprężyn po prostu nie będzie działo dobrze. Miałem takiego ktm i od początku ślizgało się sprzęgło na wysokich obrotach, po zajrzeniu do środka okazało się że nie ma jednego bolca w wewnętrznym koszu oraz sprężyny dociskającej. Fart był taki że do kata dostałem skrzynkę części w której był między innym sprawny kosz. Dopiero po złożeniu z użyciem najgrubszych tarcz,przekładek oraz najdłuższych sprężyn sprzęgło zaczęło działać. To ramie o którym mówisz ustawiałem tak, że zakładałem je na ten bolec wystający z dekielka, linkę miałem założoną i wtedy zapierając duży śrubokręt o karter odchylałem ramię maksymalnie do tyłu motocykla napinając maksymalnie linkę, wtedy (nie puszczając śrubokręta) drugim śrubokrętem przekręcałem bolec maksymalnie w lewo ( u siebie miałem nacięcie na płaski śrubokręt). Trzymając dalej śrubokręt odginający ramie, dokręcałem je . Wiem, że powinien być luz na lince/klamce, ale u mnie zastosowanie go powodowało ciągnięcie sprzęgła, a tak ustawione w moim motocyklu powodowało że sprzęgło ani nie ciągnęło ani się nie ślizgało( chociaż na to miał bardziej wpływ stan elementów sprzęgła). Niestety, ale sprzęgło w tych starych ktm do 96r to bardzo ciężki temat (mowa o 125 ) i trzeba się ratować niestety patentami pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 ok jutro zrobie tak jak mowisz może aokurat pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 ok jutro zrobie tak jak mowisz może aokurat pomoze jutro już było i nic Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 ok jutro zrobie tak jak mowisz może aokurat pomoze jutro już było i nic Przestój spowodowany raczej problemami z forum, z tego co widzę po opisach na gadu gadu prace nad motocyklem trwają zacięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 siemka wiozę go jednak do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinktm Opublikowano 28 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2011 (edytowane) siemkajuż zrobiłem moto już nim latałem 3 razy ale niestety kolejny problem cieknie dekielek pokleiłem i na zgaszonym silniku oczywiście nie kapało zapaliłem pojezierzem 10 min zaczęło lecieć może macie jakiegoś znajomego co jest z zagranicy potrzebuje dekielka nówkę gość jeden ma mi załatwić za 100 euro ale teraz wyjechał to niemieć pomożecie so ry ze nie w temacie Edytowane 28 Maja 2011 przez marcinktm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi