agnieszka103513 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Hej. Dawno ,dawno temu, pisałam do was o radę w sprawie jaki skuter kupić(skuter dla młodej osoby).Po 1 chciałam was powiadomić że posłuchałam Was i kupiłam używanego piaggio zipa, ma parę rysek.Jest z 2010 roku i ma przejechane 14 km;).Mam do was pytanie: co to jest docieranie? tak swoimi słowami;) i czy z docieraniem w markowych skuterach jest tak samo jak w chinolach? i który silnik jest lepszy: dwu czy czterosuwowy? z góry dzięki za odpowiedzi;) :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 14 km i już po szlifie, czy z wadami fabrycznymi? Powinnaś dostać instrukcję obsługi w języku polskim. Kiedyś znalazłem polską instrukcję obsługi do Piaggio, ale już tego nie odszukam. W skrócie napiszę: Olej - Agip City lub inny wysokiej klasy półsyntetyk, klasy JASO FC (min. Orlen Platinum Moto 2T) Przeglądy techniczne - co 3000 km Docieranie - Piaggio zaleca normalną jazdę w warunkach zmiennego obciążenia i zmiennych obrotów silnika - zalecane są lekkie pagórki. Okres docierania ok. 500 - 1000 km. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek-J8 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Hej. Dawno ,dawno temu, pisałam do was o radę w sprawie jaki skuter kupić(skuter dla młodej osoby).Po 1 chciałam was powiadomić że posłuchałam Was i kupiłam używanego piaggio zipa, ma parę rysek.Jest z 2010 roku i ma przejechane 14 km;).Mam do was pytanie: co to jest docieranie? tak swoimi słowami;) i czy z docieraniem w markowych skuterach jest tak samo jak w chinolach? i który silnik jest lepszy: dwu czy czterosuwowy? z góry dzięki za odpowiedzi;) :crossy: przydałobysie jeszcze go (odmulić)pozostaje kwestia tych przeglądów serwisowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka103513 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 (edytowane) Przegląd będzie w niedalekiej przyszłości robiony;) o co chodzi z tym szlifem lub wadami fabrycznymi?(czy jakoś tak) Skuter ma drobną rysę z przodu i taką 5cm na 6 cm z tyłu ale na to będzie naklejka.. Edytowane 17 Grudnia 2010 przez agnieszka103513 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Z tym szlifem chodzi o to że ktoś się nim wywrócił (chodzi o te rysy) lub po prostu został porysowano podczas transportu. Jeśli chcesz wiedzieć co to jest docieranie silnika to powiem Ci tak w skrócie, że chodzi o dobre ułożenie się(dopasowanie) pierścieni do gładzi cylindra, a jak poprawnie go dotrzeć napisał kolega BANANvanDYK. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 14 km i już po szlifie, czy z wadami fabrycznymi? Kurcze Banan a nowych sprzętów się nie dociera ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agnieszka103513 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 nim się ktoś wywrócił,dlatego jest porysowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi