Kriss Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Może ktoś z Was doradzi gdzie, za ile lub jak przerobić wydech w Drag Starze 650. Czy lepiej zrobić to metodą chałupniczą, czy wymienić wydechy na inne? Zależy mi na tym, by głośny był dopiero na wyższych obrotach. A może lepiej uwolniuć zupełnie? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. pozd DS 650 YZF-R1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Zdecydowanie polecam ci oryginalne tunningowe wydechy, np.K-2 Silvertail.Wszelkie domowe przeróbki powodują mniejsze lub większe pierdzenie, a nie dźwięk.WSZELKIE DOMOWE PRERÓBKI SĄ NIEODWRACALNE .Poza tym zawsze w zapasie pozostaną ci oryginalne wydechy .Minus takiego rozwiązania to jedynie cena.Pod tym linkiem, w dziale Cutomsounds posłuchaj sobie ja wydechy chodzą.powodzeniaTradycyjnie linka zapomniałem dodać ,oto onwww.dragstars.net/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Dzięki za info.Może znasz też jakieś miejsca w polsce, gdzie można kupić takie wydechy?Wdzięczny będę też za informację o cenach.pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jami Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Aby nie być posądzonym o jakąś reklamę dałem ci ifo na priv.Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czara Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 gdzie, za ile lub jak przerobić wydech w Drag Starze 650 Cześć, Zwykłe rozwiercenie i przebijanie nie wiele daje.W Warszawie w Dragsterze na Chłopickiego jest taki magik, który przerabia wydechy.Ja rok temu o ile dobrze pamiętam zapłaciłem ok. 300 zł. Nie sa tak basowe jak bym do końca sobie to wyobrażał, ale generalnie jestem zadowolny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 Ja mam ten sam problem w swoim dragstarze, ktoś z forum powiedział, że oryginalne tłumiki z 650 brzmią jak odkurzacz............niestety to prawda :) :D :D Ja się na domowe odwierty nie piszę bo szkoda mi tłumików, a z drugiej strony nowe silvertaile to ponad 2 tyś..........kupa kasy i w tej chwili nie posiadam.Czara, a orientujesz się co ten magik z warszawy tak dokładniej zrobił z tymi tłumikami, bo 3 stówy to niewiele, a jak efekt jest ok. to może warto zaryzykować............pozdrawiam :smile2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gałas1 Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Witam!Jest jeszcze pośrednie wyjście:Na motobazarach można kupić uniwersalne końcówki wydechowe do chopperów, kosztują około 250 za sztuke, mają w środku tylko jedną przegrode są długie na około 60 cm i mają wywinięte końcówki o 90 stopni. To są "tłumiki" z LOUISA jak ktoś ma katalog to napewno je pozna po opisie.Ja mam zamontowane takie w Dragu 1100 i dzwięk jest naprawde ok. Konkretny bas a podczas jazdy ze stałą prędkością dzwięk nie jest natarczywy. Jedyne wady to to że po zamknięciu gazu słychać wystrzały w "łumiku" (najbardziej na niskich obrotach, bliskich minimalnym) ale nie jestem pewien czy to nie sprawa regulacji gaźników. Wydech nie jest tak głośny jak typu dragpipes (puste proste rury) i napewno sprawdza się lepiej od wierconych oryginałów. Polecam.PozdroKrzysiek i czarny Drag 1100 PS. Czy ktoś z Was próbował wyeliminować to strzelanie z tłumika o którym pisałem wyżej ????..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrK Opublikowano 12 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2004 Witam, a orientujesz się co ten magik z warszawy tak dokładniej zrobił z tymi tłumikami Sławek na Chłopickiego patroszy całość, ale nie wiem dokładnie na jaką głębokość.Efekt akustyczny jest moim zdaniem bardzo dobry, ale pamietajmy o tym co pisał Jami: efekt jest nieodwracalny.Nowe wydechy mają w Tarborze na Kijowskiej, mają tam też maszynkę na której można je odsłuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 13 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2004 Byłem wczoraj na Chłopickiego i słuchałem DS650 po przeróbce wydechów. Brzmi naprawdę dobrze. Cena jest atrakcyjna. Wydech nie jest w 100% uwolniony, ponieważ wstawiane są jakieś dysze, które eliminuję efekt strzelania. pozdKriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi