dobczok Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Czesc!Czemu mi nie chce Mz'ta zapalic? Iskra jest, gaznik przeczyszczony a mimo to silniczek sie nie odzywa ;) Czy to jest mozliwe, ze z powodu zlego ustawienia gaznika takie cos sie dzieje? dodam jeszcze ze swieca jest mokra. Kiedys czytalem ze jak sie wykreci swiece z cylindra to iskra jest, ale pod duzym cisnieniem (np w cylinrze) juz nie ma. W takim przypadku podobno cewka jest winna. Czy slyszeliscie o czyms takim?Dzieki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 O tym cos tam słyszałem, ale czy to jest prawda to nie mam pojecia. Napisz jeszcze czy masz zapłon elektroniczny czy nie. Mówiełes jeszcze ze swieca jest mokra czyli to zdecydowanie jest wina zapłonu, gaznik nawet jak by był zle wregulowany to silnik i tak powinien sie odezwac chodz troszeczke, a z tego co piszesz to wnioskuje ze silnik milczy zupełnie. ps. napisz jeszcze czy próbowałes z inna swieca bo ta moze miec przebicie po wkreceniu w głowice (tak miałem w mojej bestji jak wykreciłem swiece iskra była jak wkreciłem to dupa) Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 9 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Zaplon mam mechaniczny. Ale to raczej nie swieca, jak wkrece swiece i poruszam platynkami to slyczac takie stukanie w cylindrze, wiec chyba iskra jest... hmmm a moze ten odglos to wlasnie bierze sie z przebicia, jutro sprawdze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Gaznika nie masz co ruszac, musi cos byc z elektryka:1. swieca2. przewud wysokiego napiecia3. cewka4. słaby akumulator To sa 4 podstawowe przyczyny twojego problemu al moze byc równiez to jakas pierdułka jak zle lub niezaizolowany kabelek. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Dokładnie tak jak napisał M@łpa. :smile2: To moze byc swieca, zaobacz tez na bezpieczniki kolo akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 9 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 mam nadzieje ze to swieca...kabel wysokiego napiecia juz wymienilem na nowy wiec raczej jest OKa fajka tez moze miec przebicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 Ja Mialem Tak ostatnio!!!Przetarla mi sie wiązka kabli (tzn jeden kabel) Ta Co wchodzi do dekla od strony zaplonu!!!I iskra nieraz byla a nieraz nie!!! A dopatrzylem sie tego potym ze jak moto bylo odpalone i wciskalem sprzeglo to moto gaslo :buttrock: :clap: ;) Sprawdz:1. Z grubsza wszystkie ,,podejzane,, kable2.Cewke3.Kabel wysokiego napiecia4.Swiece5.Kondensator6.I To czego nie wymienilem!!!Powodzenia :mrgreen: :mrgreen: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_Olsztyn Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 mi kiedys nie paliła bo iskra byla zbyt wątła miałem poprostu zabardziane styki przerywacza i walniety kondensator od kiedy to porobiłem tzn przeczysciłem styki na prezerywaczu i wyreguliowałem punkt zapłony jest ok. Spróbuj najpierw na pych zapalić jak nic z tego to trzeba sie mocniej w gowe podrapać cóż to moze być. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 9 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2004 fajka tez moze miec przebicie? Tak fajka równiez moze miec przebicie sorka zapomniałem wczesniej o niej napisac Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Hej A jak dlugo lerzy paliwo z olejem w baku i jaki olej masz w mieszance ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 A jak dlugo lerzy paliwo z olejem w baku i jaki olej masz w mieszance ?Paliwo stoi juz pare miesiecy, ale to raczej nie to. Caly czas palila, to sie stalo z dnia na dzien, pewnego dnia ide do garazu a tu nic :buttrock:dzisiaj poszukam tych przebic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Kozik Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 wiec to raczej zaplon.Mogl sie rozregulowac albo cos sie sfajczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Malpa jestes wielki ;) masz u mnie piwo :clap: miales racje swieca miala przebicie, ale myslalem ze wszystko OK bo jak wykrecilem z cylindra to iskra byla.Wilkie dzieki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 ciesze sie ze mogłem pomuc, teraz czymam cie za słowo z tym browarkiem ale cos czuje ze jak zemna pujdziesz na browarka to na jednym sie nieskonczy :lol: pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teddy Opublikowano 14 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2004 Witam. Mam podobny problem jak kolega czyli eta nie chce mi odpalić. U mnie różnica polega na tym, że jak zapcham to odpali,ale jak sprawdzam to iskry nie ma na świecy. Napewno to nie wina świecy bo ją zmieniłem i nadal nic. Czy może to być spowodowane tym że mam troche padnięty akumulator, czy może jest inny powód? Jeżeli to jego wina to muszę gfo zmienić i jaki akumulator byście mi polecili (dobry i wmiare tani 8) ). Może chodzi o zapłon? Prosze o pomoc :namoto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi