Erneston Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam. Proszę o pomoc. Mam taki problem. Zdjełem pokrywę od zaworów i stwierdziłem że jest luźny łańcuszek rozrządu. Słyszałem że można go napiąć, ale nie wiem jak to zrobić. Obijawy tego były takie iż pukało coś w śilniku i pomyślałem że to ten łańcuszek. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 24 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Witam. Proszę o pomoc. Mam taki problem. Zdjełem pokrywę od zaworów i stwierdziłem że jest luźny łańcuszek rozrządu. Słyszałem że można go napiąć, ale nie wiem jak to zrobić. Obijawy tego były takie iż pukało coś w śilniku i pomyślałem że to ten łańcuszek. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje. Z tyłu cylindra pod gaźnikiem na nadlewie materiału z którego wykonany jest cylinder, widoczny jest łeb śruby na klucz 10. Łeb z cylindrem uszczelniony jest podkładką miedzianą(widoczną spod łba). Poluzuj(nie wykręcaj całkowicie!) tę śrubę, tak aby swobodnie się obracała i z powrotem przykręć(z czuciem, łatwo przeciągnąć gwint). W momencie poluzowania napinacz rozrządu automatycznie skoryguje naprężenie łańcucha. Miałem kiedyś Rebel 250, ma bliźniaczy silnik i właśnie w ten sposób przeprowadzało się korekcję naprężenia łańcucha rozrządu. Pozdrawiam! Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erneston Opublikowano 24 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Dziękuje bardzo i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi