Ziuteek Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Chcialem oddac cylinder od dt 80 lc2 do przeszlifowania... Mowie mu co i jak co ile szlif i czy wyjdzie nastepny? Wział zwykla suwmiarke i zmierzyl cylinder na progu i powiedzial ze ma 50,50mm ( tyle to sam wiedzialem bo sobie w domu zmierzylem) i powiedzial ze wyjdzie nastpeny szlif. Pytam go ale w srodku mi pasuje zmierzyc, bo cylinder jest troche rozchlustany i nie wiem czy kupic tłok na nastepny czy jeszcze na nastepny zeby wyszlo, a on mi z tekstem czym ja ci to zmierze :icon_eek: Troche mnie to zdziwilo bo przeciez taki warsztat powinien miec srednicowke. Z cylindrem do niego juz raczej nie pojde, tylko wie ktos moze tu w okolicy tarnowa gdzie robia szlify? I ktos kto potrafi zmierzyc cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Wyślij cylinder do Katowic do Motor-tech,u. Będziesz pewny że zrobi dobrze i jak będziesz chciał to i tłok dobierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 (edytowane) Motor tech Piotr Woryna. Robilem duzo cylindrow u niego, walow, tlokow. Zadowolny bylem za kazdym razem. A jak sie obawiasz ze ci nie wyjdzie szlif to kup o dwa nadwymiary tlok czyli na to wyglada ze bedzie 51.00 jesli masz cylinder 50.50 poniewaz szlif masz co 0,25mm Edytowane 23 Listopada 2010 przez pikus91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuteek Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Motor tech Piotr Woryna. Robilem duzo cylindrow u niego, walow, tlokow. Zadowolny bylem za kazdym razem. A jak sie obawiasz ze ci nie wyjdzie szlif to kup o dwa nadwymiary tlok czyli na to wyglada ze bedzie 51.00 jesli masz cylinder 50.50 poniewaz szlif masz co 0,25mm Wiem ale niechce niepotrzebnie kupowac 2 wymiary wiecej gdyz szkoda cylindra, a myslalem ze w tym warsztacie mi to zmierzy a oni nawet srednicowki nie maja, wiec trzeba uwazac na nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 To jedz do tokarza albo warsztatu i niech zmierza ci to srednicowka. Tak bylo by najlepiej i wtedy bys wiedzial dokladnie co masz robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi