schneider Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Krzycho masz jakieś ulubione miejsca w Maroku, co twoim zdanie koniecznie trzeba zobaczyć, a co można sobie odpuścić Nie jestem Krzycho, ale polecam Atlas. Można go objechać nawet na skuterku 50 ccm, co już raz wykonałem startując z Marakesh. Wypożyczenie kosztuje 22 EUR za dzień, no i przy dolocie samolotem jest alternatywą do jazdy z domu na moto. Alternatywa jest cenowa jak i czasowa, Marakesh można zwiedzić na piechotę, a Atlas jest w zasadzie najciekawszy w całym Maroku. (Na pustynię można pojechać autobusem za kilka EUR). Inne miasta Fez, Essauira itp są podobne, a Casablanka jest nudna. http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=...highlight=atlas Proszę tylko mi nie mówić, że do Maroka lub w Atlas koniecznie trzeba jechać enduro, można ale nie trzeba, czego dowodem są zdjęcia powyżej. Zresztą niedawno wróciłem po przejechaniu Afryki na mojej Shadow 750VT. Mój wpis jest oczywiście propozycją dla tych którzy mają 2 tygodnie urlopu. Pozdrawiam Edytowane 30 Listopada 2010 przez schneider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekw1 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Droga Ait-Benhaddou do Kasbah Telouet to teraz prawie w 100 % przygotowana pod asfalt. PozdrawiaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mizer Opublikowano 24 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Właśnie wróciłem z Maroko, przejechaliśmy prawie 4000 km. Faktycznie chyba najciekawszy jest atlas. Dróg każdego rodzaju jest pod dostatkiem, asfalt, szutr, piach i kamienie,długie proste i miliony serpentyn. Dla każdego coś miłego :)każdy motocykl się nada, a widoki są niesamowite. Wydaję mi się, że wybierać się tam w lato to całkowita porażka. Tam musi być piekło, w lutym temperatury były OK ze wskazaniem na lekki chłodek (mowa o górach) najlepsze terminy to wiosna lub jesień. Wąwóz Dades Więcej zdjęć i relacja na naszym blogu endurovoyager.pl Cytuj wyprawy motocyklowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi