Ghost_lbn Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 (edytowane) Mam taką wątpliwość pt. co kupować? do wyboru cała przednia zawiecha używana (niestety, same lagi [tzn górne golenie dokładnie] mało kto sprzedaje) za 700-800zł i nowe lagi za 700zł, oczywiście zamiennik. Gwoli wyjaśnienia- kotek jest cały i zdrowy, ale po prostu lagi zostały tak nadżarte przez rudą w paru drobnych miejscach (moto z UK i chyba wszystko jasne) że jednak niszczą simmery i zawieszenie po prostu leje po jakimś czasie od naprawy :( Potrzebuje tylko lagi czyli z używanego cały dół i bebechy szły by na sprzedaż więc jeśli ktoś by to kupił, no to wyszłoby tak naprawde mniej za same lagi... Ale i tak mam wątpliwości co brać, no chyba że trafie czyste lagi to będzie po problemie. co Wy na to? jakie rady? Edytowane 18 Października 2010 przez Ghost_lbn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giemul Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 a jaką masz pewność że te używki będą nienaprawiane po Polsku ??? Jak bym miał tą pewność że są oryginalnie proste , to bym kupił używkę , ale prawidła handlu w naszym pięknym kraju raczej wykluczają tą możliwość . Zamiennik masz przynajmniej z gwarancją i pewnością że rurka nie była nigdy grzana i prostowana ( czytaj osłabiona czyli do wyrzucenia ) ps.Żeby sprawdzić używki połóż lagi na dobrej jakości kryształowe lustro ( nie szybę z okna bo te też nie są równe ) , i "pokulaj" . Wszystko wyjdzie jak na dłoni . Nie trzeba lasera ani cyfrowej tokarki . Delikatne , jednostronne przebarwienia na powierzchni ślizgu też dają do myślenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOTOWIT Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Ja bym brał nowe zamienniki. Koszt 350zł sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Nie ma co się obrażać na zamienniki. Nie widzę żadnych powodów, a jak wyżej koledzy wspomieli można dostać kota w worku z używanego oryginału. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 19 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 czyli dobrze pomyślałem, dokładnie tak jak radzicie :) szczególnie biorąc poprawke na to że jesteśmy w polsce = użeranie się ze sprzedawcami żeby trafić dobry używany komplet- wiem jak jest więc nie byłoby to łatwe... Wątpliwości raczej miałem nt tych nowych zamienników, ale skoro nie są takie straszne to trzeba będzie znaleźć kase i kupić takowe Dzięki za pomoc! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi