marwin Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 (edytowane) Witam posiadam fzs 600 2002, pisałem już o tym ale nadal nie znalazłem przyczyny dziwnego cykania silnika, najpierw myślałem że to zawory ale okazało się że luzy są wręcz bardzo dobre po środku tolerancji na wszystkich garkach, myślałem że to łańcuch ale gdyby dzwonił to pewnie przy zdjętym deklu można by było poznać że jest luźny a tu wygląda na napięty, czy ktoś wie co to może być? Edytowane 10 Października 2010 przez marwin Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Witam te cykanie z jakiego rejonu silnika słychać jest to taki metaliczny dźwięk może układ wydechowy jest nie szczelny lub kuce gaźników popękały bardzo częsta choroba w fzs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Wydaje mi się że z rejonu głowicy, wydech jest szczelny. To nie jest dzwięk metaliczny raczej jak klepanie zaworów, no i poza tym silnik ładnie wchodzi na obroty w dół i w górę. Mam jeszcze jedno pytanko czy mógłby ktoś opisać krok po kroku jak powinny być ustawione znaki na rozrządzie? Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 W fazerku jest to bardzo proste najlepiej sciagni sobie serwisówke bedziesz tam miał zdjencia i bardzo fajnie pokazane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Sprawdzanie rozrządu przy zdjętej pokrywie nie zawsze jest skuteczne. Łańcuch wydaje się napięty, a w czasie pracy wcale tak nie jest. Napisz coś więcej - stuka na zimno, na ciepło, przy jakich obrotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 14 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam stuki słychać na zimnym po odpaleniu po nagrzaniu troszke mniej ale też słychać i przy ok 2000 obrotów ustaje. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swirzy82 Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Witam stuki słychać na zimnym po odpaleniu po nagrzaniu troszke mniej ale też słychać i przy ok 2000 obrotów ustaje. .....może juz dołu nie masz ?????? jaki przebieg i na ile orginalny? moze to juz korby? fazery na niskich obrotach cykaja lub powinny jak bym usłyszał to powiedzial bo miałem juz kilka z róóóóóóóóóóóóóóóóznymi przebiegami.....moze ci siadac jedna z prowadnic zaworowych(tak bylo u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Raczej nie dokładnie słychać odgłos z głowicy i pewnie na 90% to łańcuszek rozrządu no ale zobaczymy kupiłem więc wymienię. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość swirzy82 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Raczej nie dokładnie słychać odgłos z głowicy i pewnie na 90% to łańcuszek rozrządu no ale zobaczymy kupiłem więc wymienię. kupiles caly set? czy tylko lancuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Na razie tylko łańcuch zobaczymy jak się rozbierze. Zdobyłem serwisówkę do fazera fzs600 i niestety ale na temat ustawienia rozrządu nic tam nie ma :banghead: Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Na razie tylko łańcuch zobaczymy jak się rozbierze. Zdobyłem serwisówkę do fazera fzs600 i niestety ale na temat ustawienia rozrządu nic tam nie ma :banghead: Dokładnie przejrzyj serwisówkę sam sprawdzałem teraz i jest rozrząd :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Może masz coś innego jeśli jest taka możliwość udostępnij. Ja ściągłem z tej stronki http://blackbears.ru/index_en.php?get=manual Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissan556 Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 (edytowane) Kolego 125 strona! A jak wpiszesz w Google to nawet sa zdjęcia 1. http://members.multimania.co.uk/searchwork/jagoda/faza1.jpg 2. http://members.multimania.co.uk/searchwork...oda/fotofaz.jpg Momenty dokręceń mostków 10Nm, napinacza śrub centralna 20Nm a boczne po 10Nm Edytowane 17 Października 2010 przez nissan556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichuFzs Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Co do lancuszka po wymianie tez bedzie dzwonil :) oczywiscie nie od razu ale to akurat jest urok fazerkow ze "dzwonia" lancuszkiem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 17 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Może masz kolego rację to jest mój drugi fazer poprzedni 2003r 30000 tyś, i silnik pracował czyściutko żadnego dzwonienia a ten mnie drażni, może jestem przewrażliwiony ale tak naprawdę przypuszczam że nie ma orginalnego przebiegu chociaż ładnie chodzi oleju nie bierze więc wolę zmienić łańcuch niż później kląć jak się zerwie. :cool: Ale pełna serwisóka by się przydała. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi