Skocz do zawartości

Suzuki TS Traci moc

Kornello
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem posiadaczem Suzuki TS 50. Kupiłem go niedawno zrobiłem nim ok 200 km. i zaczął mi cieknąć olej posprawdzałem okazało się że to simering za magnetem. Wymieniłem. Przy okazji zmieniłem olej (Castrol Edge 5w-nie pamiętam ale napewno 5w). Poskładałem i jedę na przejażdżkę wszystko wpożądku gdy był zimny po zagrzaniu zaczął tracić moc. Taki drugi podpunkt to to że wcześniej jeździłem 65-70 teraz 50-55. Co może być tego przyczyną ? Proszę o pomoc

Edytowane przez Kornello

Chyba każdy 2T jakiego znam ma wymagane 10W40 i transoil tylko taką SAE ma.

A jeśli słabnie po rozgrzaniu to jest jeszcze jedna opcja. Po wymianie simmera pod magnetem uszczelnił się wyciek lewego powietrza i musisz od nowa wyregulować gaźnik bo po rozgrzaniu jest za dużo paliwa w mieszance.

Miałem podobny problem, tyle że mi po przejechaniu 1km grzał sie na maxa i gasnął.. Olej musiał się jakby "przegryźć" teraz jeździ jak wcześniej mimo że jakieś 50km od zmiany oleju było tragiczne.. był słaby.. Ale mu przeszło :) Na przyszłość, wlewaj zawsze ten sam olej co był wcześniej.

Miałem podobny problem, tyle że mi po przejechaniu 1km grzał sie na maxa i gasnął.. Olej musiał się jakby "przegryźć" teraz jeździ jak wcześniej mimo że jakieś 50km od zmiany oleju było tragiczne.. był słaby.. Ale mu przeszło :) Na przyszłość, wlewaj zawsze ten sam olej co był wcześniej.

No i przez takie rady ja muszę po kimś poprawiać albo nawet zmieniać zjeżdżone sprzęgło. Zawsze ale to zawsze wlewamy olej o specyfikacji zalecanej przez producenta motocykla/motoroweru np. SAE 10W40 API SG. Dla samej skrzyni biegów w 2 suwie będzie SAE 10W40 JASO MA.