Skocz do zawartości

Suzuki RF600R (RF 600 R)

Gość ssimpson
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Najwyzsza cena za RF 900 na allegro to 10 300 ,- ale jest kilka za 10 000 zl i jesli sie potargujesz ze sprzedajacym to mozesz wyrwac jakas za okolo 9000 - 9500 zl. I jesli sie zdecydujesz to celuj w model RS-2 (po 95')

pozdrawiam

http://www.suzuki-rf.de/suzuki-rf900r.mp3 <<<< tu mozesz posluchac jak to cacko brzmi na seryjnym wydechu

http://www.suzuki-rf.de/suzuki-rf600r.mp3 <<<< a tu brzmienie RF 600 - cudowne

Edytowane przez the-one

warto dozbierac i wziac CBR 900 - napewno nie bedziesz zalowal...o ile rozsadnie i z glowa podchodzisz do motocykli... mozesz tez poszukac modelu SC 28 z pierwszych lat produkcji (podwojna okragla lampa)

http://www.motobracia.pl/download/video/pl...q_xivid_web.avi <<< filmik przedstawia CBRe Fabiqa w akcji

• 4 tygodnie później...

Kiedy zapala się kontrolka od rezerwy w suzuki rf 600 ile jest wtedy w baku paliwa???

Bo w moim przypadku nawet jak jeżdze na rezerwie to kontrolka sie nie zapala(nie wyjechałem paliwa do końca z baku)motor ten mam od tygodnia więc stąd to moje dla niektórych proste pytanie może się wydać.

i czy tak powinno byc ze paliwo się kończy gdy kranik jest pozycji standartowej a kontrolka sie nie zapala?

Może ktoś z większym doświadczeniem będzie mi mógł udzielic odp.

POADRAWIAM wszystkich na jednośladach!!!!!!!

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie do osób znających temat ile kilometrów srednio wytrzymuje łancuch rozrządu w suzuki rf600?

Czy są jakieś charakterystyczne objawy wskazujące na zużyty łańcuszek rozrządu (stuki lub tarcia)?

I ewentualnie ile taka przyjemność kosztuje?

czy ktoś zna przypadek że taki łąncuch sie zerwał?

POZROWIENIA DLA WSZYSTKICH KTÓRZY TO PRZECZYTAJĄ I ODPISZĄ!!!!!!!

witam. miałem kiedyś RF 600 i chciałem wymieni takowy łancuszek. Cena samego łańcuszka to ok 200zł nie licząć oczywiście ślizgów.

Z wymianą jednak zależy gdzie trafisz. Jedni są zwolennikami zakuwanie i przeciągania, a inni rozpoławiania silnika ( w RF łancuszk idzie niestety między 2 i 3 cylindrem :icon_twisted: )

Objawy?? pomimo wyregulowanych gaźników będą pulsacje obrotów silnika.

pozdro

P.S. majlepiej spytaj w serwisie bo ceny mogły się zmienić :icon_twisted:

a Ja mam male pytanko do was...gozdzik77 jestes zadowolony z RF ...a Ty bartusdr byles zadowolony ? bo zastanawiam sie nad kupnem tego motocykla nie sa drogie roczniki nie az takie stare i wyglad mi sie ich podoba...ale slyszalem ze sa wadliwe i duzo oleju zrą czy to prawda ?

sorki za off topic ale nie bede specjalnie nowego tematu zakladal pozdrawiam

ale slyszalem ze sa wadliwe i duzo oleju zrą czy to prawda ?

zrobiłem swoją RF około 6000km i nie wzięła mi nic oleju :icon_mrgreen:

a co do prowadzenia to bardzo spokojny i wygodny motocykl ( mam na myśli kierowcę :icon_twisted: bo pasażer to już inna bajka :icon_twisted: )

pozdro

a Ja mam male pytanko do was...gozdzik77 jestes zadowolony z RF ...a Ty bartusdr byles zadowolony ? bo zastanawiam sie nad kupnem tego motocykla nie sa drogie roczniki nie az takie stare i wyglad mi sie ich podoba...ale slyszalem ze sa wadliwe i duzo oleju zrą czy to prawda ?

sorki za off topic ale nie bede specjalnie nowego tematu zakladal pozdrawiam

gozdzik77

ja mam swoją rf600 dopiero od miesiąca i jestem z niej bardzo zadowolony zrobiłem ok.1300km.

i powiem ci szczerze ze dolałem może 100ml. oleju więc chyba nie bierze zbyt wiele

a co do skrzyni biegów to nie ma rzadnych problemów (odpukać). bardzo fajny motor jak za te pieniądze!!!

sooorrrry panowie za off topic ale jak mowa o RFie to sie podpinam jak wygląda spalanie w 600 :clap: i czy warto inwestować pieniązki w ten sprzet :clap: bo jestem chory na to moto od lata 2003 kiedy zostałem plecakiem na tym sprzęcie.... i jeszcze jedno czy warto rozglądac sie za jakims konkretnym rocznikiem :) dzieki i pozdro ;) .......

sooorrrry panowie za off topic ale jak mowa o RFie to sie podpinam jak wygląda spalanie w 600 :clap: i czy warto inwestować pieniązki w ten sprzet :clap: bo jestem chory na to moto od lata 2003 kiedy zostałem plecakiem na tym sprzęcie.... i jeszcze jedno czy warto rozglądac sie za jakims konkretnym rocznikiem :) dzieki i pozdro ;) .......

gozdzik77

powiem tak za te pieniądze i z tych lat 1993-1994 trudno znaleźć lepszy sprzęt!

no i ten wygląd!!! mój model pali tak od 6l. jak się jeździ spokojnie a ile na max. to nie wiem.

co do rocznika to raczej powinieneś bardziej zwrócić uwage na stan tech. i jakie miał przygody!