Vector Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Spoko, już kupiłem Condora. To samo co Chaser w środku. Limo, w Polsce kupiłeś? Ile wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Kupiłem używkę na ebayu. Wiem, wiem, używanych nie powinno się kupować ale za 250zł to i tak się opłaciło a kask mało używany i nie zniszczony. Ja w każdym razie jestem zadowolony. Kask mega wygodny, bije na głowę wszystko co do tej pory nosiłem. Po raz pierwszy w ogóle nie czuję że mam okulary na głowie. Dla mnie rewelacja. Edytowane 5 Stycznia 2011 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jak już byłem pewien, że zdecyduje się na jakiś model ARAI to przymierzyłem nowy model Shoei XR-1100. Był tańszy, za ta samą kwotę co ARAI miałem dodatkową szybę czarną i pinlocka, podbródek. Kupiłem Shoei. Gdybym miał wtedy więcej kasy to może nabyłbym ARAI, kto wie. Znajomi jezdza w XR'ach 1000 i 1100, zadowoleni i chwala, sam probowalem przymierzyc - gorna czesc kasku lezala ok, szybka wieksza, ale nie wiem czemu kask nie przykrywal dolnej czesci szczeki (popatrz na kilka pierwszych sekund filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=-xUYRfNcKsY) i strasznie mnie to ***** :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolega_PL Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Znajomi jezdza w XR'ach 1000 i 1100, zadowoleni i chwala, sam probowalem przymierzyc - gorna czesc kasku lezala ok, szybka wieksza, ale nie wiem czemu kask nie przykrywal dolnej czesci szczeki i strasznie mnie to ***** :icon_eek: xr-1000 mi również nie przykrywał szczęki, ale xr-1100 już tak. Szczęka jest większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 (edytowane) z tej 3 zdecydowanie Shark... następnie HJC a Marushina bym nie brał pod wagę. Mozesz uzasadnic dlaczego ? jezeli chodzi o mnie to dokladnei odwrotna kolejnosc. Raz się przejedziesz i nie założysz już nic innego nigdy na głowę. Bzdura ! Kwestia formy czaszki, w Twoim przypadku podpasowala, mi nie pasuje wogole, jedynym Arei'em byl wlasnie Corsair, jednak w tej cenie wolalbym jakiekolwiek dwa lub trzy inne z tej samej polki. Kupiłem używkę na ebayu. Wiem, wiem, używanych nie powinno się kupować ale za 250zł to i tak się opłaciło Niby wiesz, a wyrzuciles 250 pln'ow Moja mala jezdzi w Marushin'ie RS1, helmik pierwszy sort, nie paruje nawet bez pin locka ( fakt, ze zbyt chlodno nie bylo, wystarczylo jednak, ze z 2 1/2 dnia smigania w Harzu wrocilem przeziebiony ) gdyby nie fakt, ze pare helmow juz mam to sam bym go sobie sprawil. Wyykonanie rowniez pierwsza klasa. Zastanowilbym sie jeszcze nad UVEX'em Carbon ( cena 250,- € ). :crossy: Edytowane 5 Stycznia 2011 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Bzdura ! Kwestia formy czaszki, w Twoim przypadku podpasowala, mi nie pasuje wogole, jedynym Arei'em byl wlasnie Corsair, jednak w tej cenie wolalbym jakiekolwiek dwa lub trzy inne z tej samej polki. Ja pie*dolę. Tobie to trzeba wbijać do łba na twardo. Wszyscy zrozumieli a Ty jak zwykle moje ja i tylko moje... Niby wiesz, a wyrzuciles 250 pln'ow A dlaczego? Może akurat go nie było stać na nic lepszego? Każdy orze jak może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziowg Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 xr-1000 mi również nie przykrywał szczęki, ale xr-1100 już tak. Szczęka jest większa. Niestety rowniez za malo a szkoda bo pole widzenia w kasku bylo rewelacja. Jak sie ma leb kwadratowy to trzeba wylozyc za Arai'a :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Ja zanim kupiłem swojego Corsair przymierzałem X-Spirit'a. I za cholerę mi nie pasował, wydawał mi się strasznie płytki, brodę miałem odkrytą i z tyłu głowy bardziej nad uszami za bardzo przylegał - w sensie po bokach mniej a jednym miejscu bardziej. Ale garnek też pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi