Skocz do zawartości

tuning jinchenga knighta- PROSZE O POMOC!!!

Bartosz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja CI powiem ze tuning Rycerzyka będzie bardzo ciężki i robia to fachowcy z Poznania :-) (moze w innych miastach tez nawet sami motonici) ale ja znam jednego kolesia co ma Rycerza z Poznania i moc okolo 8 KM...........

Pozdrawiam

milo mi ze odpisales :D

ja mam kontakt do chlopaka ktory ma a raczej mial rycerza i ciagnal mu ponoc 90km/h i sam sie bawil w tuning nie chial mi do konca powiedziec co zrobil ale rzucil ogolniki takie jak zebatki filtr itd

a z filtrem powietrza mnie zadziwil bo powiedzial ze standartwoy zastapil membrana podziurawiona i nasaczona jakims plynem????

moze ktos zna takie cos:-)??????????????

pozdrawiam

To co ty jeszcze sobie z tym wydechem nie poradziles? Tosz znalezles strone gdzie jest to dosc dokladnie opisane :D Ale mimo to wlasnie tez slyszalem o ludziach z Poznania ktorzy sie tam tym paraja moze poszukaj kogos na forum kto by mogl Ci przyblizyc Co i jak :D

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

siemanko! powiem wam ze mam własnie takiego kilku miesiecznego knighta i kurde moj jedzie 80km.h z blokadą!!!!! a bez blokady mysle ze pojedzie ponad90!!!! jezeli chodzi o tuning to odezwijcie sie do mnei to podam wam adres servisu knightów i tam oni wam profesjonalnie stuniungują!!!!!tak ogólnie to te motorki to są padaki ale da sie nimi jezdzic!!!!

• 2 miesiące temu...

no ja myślę, że trzeba uciec sie do uniwersalnej metody wstawienia stożkowego filtra powietrza :D to chyba najlepsze rozwiązanie, przynajmniej częściowego tuningu :P możesz potem pokombinować i popytać sie w serwisach czy nie mają jakiś kontaktów do ludzi zajmujących sie takimi rzeczami :wink: kup na początku stożkowy filtr powietrza :) to na początek wystarczy :P :)

ja myślę, ze każdy motor można tuningować :) to zależy od potrzeb i chęci użytkownika :wink: jeśli chłopak chce to jego sprawa :) niech przykładem stuningowanego chopera będzie V-rod, aż grzech nie wstawić tam stożka :wink: (o ile można uznać go za chopera....) :D

ja myślę, ze każdy motor można tuningować :) to zależy od potrzeb i chęci użytkownika :wink: jeśli chłopak chce to jego sprawa :) niech przykładem stuningowanego chopera będzie V-rod, aż grzech nie wstawić tam stożka :wink: (o ile można uznać go za chopera....) :D

masz rację, ale mi poprostu chodziło że jest fajny sam w sobie i tunning nie jest konieczny

ale jesli ktoś chce to wiadomo że wszystko można stunningować

ciężko jest dyskutować na temat tuningu... to jest sprawa gust i chęci :) ja lubię tuning, ale nie do przesady... nie lubię odstawiać takiej wioski, że nakleję sobie logo Malossi i już będe mieć sprzęt po tuningu... :wink: po prostu motocykliści są podzieleni na dwie grupy: grupę szaleńców czerpiących przyejmność z jazdy i prędkości i grupę ludzi spokojnych czerpiących przyjemność z powolnego turlania sie po ulicy i słuchaniu pięnie ryczącego wydechu... Ci pierwsi mają maszyny o pojemności 1000 i mocy ponad 150 KM, a Ci drudzy pojemnością wcale nie odbiegają od nich, bo mają nie raz motocykle o pojemności 1500, ale ich moc jest nawet 3 razy mniejsza!! dlatego musisz sie zdecydować do której grupy należysz :wink: pocieszę Cię, że wszyscy motocykliści to jedna wielka rodzina do której należy nawet zwykły zapaleniec posiadający zwykłą WSK-ę :)