Skocz do zawartości

Honda MTX 100- tłok.

Hondzias12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w moim MTX powietrzak jest cylinder na tłok 53mm jakiś tuningowy pewnie cylinder... Był nicasil lecz się skończył więc wbiłem tuleje (kupiłem Honde bez tłoka) no i wpasowałem tłok i chodziła na oryginalnym gaźniku i wydechu. Nie wkręcała się powyżej 6 tyś obrotów i przerywała nie miała mocy, zostawiłem nią tak i chciałem się Was zapytać forumowicze jakiej gardzieli kupić gaźnik do tego sprzęta żeby nie było dużo roboty przy króćcu i jaki tłok żeby pasował. Dziś odkręciłem głowice i tłok ma niewielkie luzy a kompresji wogule nie ma a pojeździłem nią jakiś miesiąc... Tłok miałem od YZ 125 chyba :) Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi :notworthy:

od początku jak wsadziłeś ten tłok nie wkręcała sie na obroty ??? może ma źle dobrane czasy otwierania okien ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Na początku nie kręciłem niej do końca lecz jako tako jakoś z ledwością się wkręciła na magiczne 7 tyś obrotów. Gaźnik miałem oryginalny z MTX 80 i raz z ATV 110. Na atv jak zakręciłem kranik i gazowałem to wkręciła magiczne 10k tyś obrotów po czym zgasła. Czyli wniosek z tego, że jak było mało paliwa w komorze to wkręcała. Co do okien pewny nie jestem chcecie to nagram filmik jak to funkcjonuje. Pozdrawiam i liczę na miłą pomoc :bigrazz: