Luk Opublikowano 3 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2004 (cut)...więc doszedłem do wniosku że to impulsator' date=' bo moduł jest sprawny. Odłączenie akumulatora też nic nie zmienia - max 2tys. a po odłączeniu wzbudzenia tj. pierwszego kabla z brzegu w puszce z bezpiecznikami, zapala się kontrolka i silnik pracuje normalnie i można jeździć.[/quote']Hehe, a co w takim razie w przypadku zaplonu z przerywaczem? Nie wiem jak w elektronicznym zaplonie, ale w zwyklym (gdzie uklad zaplonowy nie jest powiazany z ukladem ladowania) jak odlaczam ladowanie od akumulatora to silnik sie wkreca normalnie, wiec uklad zaplonowy dziala dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 "Pytanie do elektrykow:Czy zje*any regulator (elektroniczny) moze powodowac zle dzialanie instalacji (oprocz braku ladowania oczywiscie)? Jak odlacze regulator i cewka zaplonowa jest zasilana tylko z akumulatora, to jezdzi normalnie, a po podlaczeniu regulatora gasnie co chwila, chyba ze jade na niskich obrotach" Co prawda elektrykiem nie jestem ale wydaje mi sie ze zje*any regulator moze powodowac złe działanie instalacji. Jezeli masz taka mozliwosc sprawdz miernikiem ładowanie akumulatora podczas jazdy.No ale jezeli bez regulatora jezdzi normalnie to znaczy ze znalazłes przyczyne twoich mek. Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk Opublikowano 4 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 Jezeli masz taka mozliwosc sprawdz miernikiem ładowanie akumulatora podczas jazdy.No ale jezeli bez regulatora jezdzi normalnie to znaczy ze znalazłes przyczyne twoich mek.Miernikiem juz sprawdzalem wszystko co sie da, ladowanie nawet bylo czasami i nadal nie chciala jezdzic, a po wstawieniu dzialajacego regulatora mechanicznego tez dupa. W weekend zaloze nowego elektronika i sie wszystko okaze. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 napisz czy to pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 4 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2004 No ale to ja wątpie że coś pomoże skoro na sprawnym mechanicznym nie działało....no ale po MZ można sie wszystkiego spodziewać :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi