cz_wsk Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich forumowiczow i prosze o pomoc. 3lata temu mialem robic remont mojej cz-ki 175 ''89r. i rozlozylem silnik na czesci pierwsze oprocz skrzyni biegow(trybow)..niestety poprzez przeprowadzke nie mialem czasu skonczyc a teraz po takim czasie nie pamietam jak zlozyc silnik. Bardzo prosze o kontakt z kims kto moglby mi to zrobic albo podac jakies pomocne materialy. Mieszkam w wojew.Lubuskim okolice Gorzowa wlkp. Z gory dziekuje i pozdrawiam Edytowane 30 Sierpnia 2010 przez cz_wsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 W pierwszej kolejnosci sugerowalbym znalezc serwisowke, tam wszystko jest opisane krok po kroku i wowczas gdyby cos bylo nie jeasne pytac na forum, wraz ze zdjeciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Wszystkie części składowe tego silnika rozłóż na jakimś jasnym tle (prześcieradło itd) i zróbb kilka wyraźnych zdjęć aparatem cyfrowym. Potem wrzuć je na net i pokaż Nam. Coś poradzimy. Niedawno składałem CZ ale 180ccm, silnik CZ-CAGIVA z zapłonem elektronicznym DUCATI, ale zasadniczo od 175 różnił się tylko skokiem tłoka, zapłonem i jakością wykonania. Reszta to łatwizna, tym bardziej gdy się zna Jawę 350 i CZ350. Nie pękaj, łatwy to silnik, jeśli masz wszystkie części to pójdzie lekko, pod warunkiem że kumasz podstawy mechaniki. A jak brakuje Ci części to pisz, mam na sklepie co nieco do 175. :biggrin: Jest jeden "myk" w skrzyni który może Ci napsuć krwi jeśli źle go założysz, po prostu pęknie blok silnika i koniec jazdy masz gwarantowany. A jak bardzo-bardzo-bardzo chcesz mieć silnik zdrowy i profesjonalnie złożony to zapakuj go i przyślij mi. Na necie rzadko ostatnio bywam, w ten weekend mam popijawę (ślub siostry w sobotę) więc pewnie będę mógł pisać dopiero jak wrócę częściowo do rzeczywistości, pośród trzeźwych i rozumnych, czyli gdzieś ...poniedziałek? Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz_wsk Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Wszystkie części składowe tego silnika rozłóż na jakimś jasnym tle (prześcieradło itd) i zróbb kilka wyraźnych zdjęć aparatem cyfrowym. Potem wrzuć je na net i pokaż Nam. Coś poradzimy. Niedawno składałem CZ ale 180ccm, silnik CZ-CAGIVA z zapłonem elektronicznym DUCATI, ale zasadniczo od 175 różnił się tylko skokiem tłoka, zapłonem i jakością wykonania. Reszta to łatwizna, tym bardziej gdy się zna Jawę 350 i CZ350. Nie pękaj, łatwy to silnik, jeśli masz wszystkie części to pójdzie lekko, pod warunkiem że kumasz podstawy mechaniki. A jak brakuje Ci części to pisz, mam na sklepie co nieco do 175. :biggrin: Jest jeden "myk" w skrzyni który może Ci napsuć krwi jeśli źle go założysz, po prostu pęknie blok silnika i koniec jazdy masz gwarantowany. A jak bardzo-bardzo-bardzo chcesz mieć silnik zdrowy i profesjonalnie złożony to zapakuj go i przyślij mi. Na necie rzadko ostatnio bywam, w ten weekend mam popijawę (ślub siostry w sobotę) więc pewnie będę mógł pisać dopiero jak wrócę częściowo do rzeczywistości, pośród trzeźwych i rozumnych, czyli gdzieś ...poniedziałek? To moj motor ktory mam od ''malego'' i b.mi zalezy zeby jezdzil bo jestem jego 2 wlasc.i wsz.jest oryg.!moj meil to [email protected] i dogadamy sie co i jak.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raceteam Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 qurim a masz moze lampe chodzi mi o ramke z odblaskiem i szkielkiem do jawy 175 z60r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Jak tam, ruszyles z tematem silnika, czy dalej dojrzewasz do mysli :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz_wsk Opublikowano 1 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Dalem silnik koledze kolegi do zlozenia bo podobno zna sie na tym i oczekuje niecierpliwie na efekt jego pracy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 2 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 qurim a masz moze lampe chodzi mi o ramke z odblaskiem i szkielkiem do jawy 175 z60r Nie, nie posiadam już nic do Zjawy żadnej. Pozbyłem się wszystkiego dawno temu a na sklepie nie mamy takich cudów. Szukaj w sklepie "Skuter Dębica", Oni mają sporo ciekawych fantów do starych Jaw. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 4 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 Popros jeszcze kolege o dokladna dokumentacje jego pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz_wsk Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Popros jeszcze kolege o dokladna dokumentacje jego pracy. LIPA WYSZLA Z TA ROBOTA. W WEEKEND POSTARAM SIE ZROBIC ZDJECIA WSZYSTKICH CZESCI NA PRZESCIERADLE I ZOBACZYMY.. POMOZCIE KOLEDZY. POZDR SERDECZNIE QURIM, JESLI PODASZ MI MEILA TO WRZUCE CI TE FOTY NA MEILA. SORKI ZE TAK DLUGO NIE PISALEM ALE NIE BYLO MNIE W KRAJU. A TERAZ MAM TROCHE WOLNEGO WIEC CZ CHCIAL BYM UKONCZYC.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 W miare sil i umiejetnosci bedziemy starac sie pomagac. Taka mala prosba abys zrobil je w miare dokladne pozwoli to na lepsza orientacje w temacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi