Skocz do zawartości

starsze enduraki

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam pewien problem, interesuje mnie kupno DR 350 ale w grę wchodzi starszy rocznik z racji na kwotę którą posiadam do 5000 zł, czy prawdą jest że nie bierze się enduro starszego niż 1995 z racji odmiennej ( cięższej ) eksploatacji w porównaniu z innymi typami motocykli., tj czy min jest więcej niż na przykład klasykach.

Druga sprawa dotyczy kupna motocykla w Niemczech po 1 maja 2004, gdzie mogę znaleźć informacje o giełdach, cenach i czy prawdą jest ,że będą motocykle po wejściu do Unii dużo tańsze

pozdrawiam

www.mobile.de

wejdź na to to napewno coś znajdziesz w niemczech. co do reszty pytań niestety nie moge ci pomóc. Moja aprilia to rocznik 1991, ale sprawuje się idealnie. aktualnie wymieniam uszczelnienie w przednim zawieszeniu. dużo zabawy z tym. po co się za to brałem ;) ?? Pozdrawiam

witam mialem dr 600 z roku 89 chodzila jaz zyleta palila tylko troche oleju ale tylko troche bylem z niej bardzo zadowolony nie przejmuj sie rocznikiem liczy sie stan a co do kupna motocykla w niemczech to ceny nie sa takie niskie chyba ze kupisz rozbitka zobacz na stronie www. zweitehand.de to sie przekonasz pozdr

grzybek , myślałem także właśnie o DR 600 sprzed 90'roku kupić w Polsce bo cena przystępna i żywię tę markę szacunkiem, ale myślę sobie " jeżeli Niemiec katował to po lasach potem się rozwalił następnie robiło to paru grzybków ;) , to musi to być padaka" , nie wiesz czasem o egzemplarzu DR 600 w okolicach poznania?

(...) czy prawdą jest że nie bierze się enduro starszego niż 1995 z racji odmiennej ( cięższej ) eksploatacji w porównaniu z innymi typami motocykli

Nie liczy się aż tak rok prod. jak sposób traktowanie sprzęta przez poprzedniego właściciela !!! Motocykl może mieć nawet rok i być po poważnym remoncie ;)

Co do DR 350 to w niemczech w dobrym stanie można takiego dostać już za 6 tys zł.

(...) czy prawdą jest że nie bierze się enduro starszego niż 1995 z racji odmiennej ( cięższej ) eksploatacji w porównaniu z innymi typami motocykli

Nie liczy się aż tak rok prod. jak sposób traktowanie sprzęta przez poprzedniego właściciela !!! Motocykl może mieć nawet rok i być po poważnym remoncie ;)

no wlasnie masz w 100% racje liczy sie stan

Gość Michał VX800

Z motocyklami z niemiec to jest tak, że płacisz tam tyle samo co za sprzęt w polsce ale -

Na umowie jest pkt w którym właściciel pisze że moto jest nie bite, jeżeli nie chce tego napisać tosprzęta nie kupuj. Jeżeli to podpisze a moto okaże sie bite grozi mu więzienie. Ja kupiłem moto w niemczech i zapłaciłem troszke więcej niż w polsce ale mam wszystkie papiery i wiem że nie był bity.

P.S. Nie obrażam niemców ale oni to sie do naprawy nie biorą choćby to była żarówka i jadą od razu do serwisu - i to jest ich zaleta.

Michał twój post jeszcze bardziej mnie przekonał, namówiłem już nawet starego na wyjazd , pojedziemy :JA stary i kumpel żeby zobaczyć sprzęta, staruszka przekonał zniesiony VAT i to,ze oni jak maja przeglad TUV to jest to przeglad a nie podbity papierek za flaszke , poza tym zniesione cło ALE MAM DO WAS JESZCZE JEDNO CHOLERNIE WAZNE PYTANKO, CO JEST Z AKCYZĄ , STARSZY MOWI ZE NIE ZOSTALA ZNIESIONA ILE ONA WYNOSI SLYSZALEM ZE W GRANICACH TYSIACA?Pomęcze jeszcze Grzybka bo napisales ,że motocykle DR 600 zobacze u Olka ale poznań znam jeszcze słabo i jakbyś mogl podać adres