Fukacz Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Witam problem jest dziwny ponieważ kiedy wsiadam na motocykl odpalam go za pierszym kopniakiem :icon_biggrin: wrzucam bieg jałowy (jedynka) to git ale jak przyjdzie zeby biegi wrzucać na chama do góry to mam takie dziwne u czucie ze coś blukuje i nieraz jakims cudem sie wrzuca luz mimo to ze wbijam bieg z 3 na 4 jak to mozliwe ze pomiedzy jest luz :icon_question: a jak delikatnie je wrzucam to super sie wbijaja ze zbijaniem nie mam problemu xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 (edytowane) wrzucam bieg jałowy (jedynka) Bieg jałowy to tzw luz a nie jedynka "XD" Po za tym co to znaczy "biegi wbijać na chama"? Rób to dobrze z wyczuciem to być może problem minie, robisz to nie dokładnie wydaje mi sie że tylko muskasz wajche od biegów a nie dobrze wciskasz. Druga opcjia to rozbiórka skrzyni biegów, mozna sprawdzić też wybierak. Edytowane 13 Sierpnia 2010 przez Kamsel Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Badz tez regulacja skoku dzwigni o ile takowa w twoim moto jest... Sprzeglo jest ok, nie ciagnie, nie szarpie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 (edytowane) W tych motocyklach biegi wbijane na maxymalnych obrotach bez ujęcia gazu i bez sprzęgła muszą wchodzić bez problemu,z opisu wynika że twoja skrzynia niedługo skończy żywot. Edytowane 14 Sierpnia 2010 przez major000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi