Boniek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Hej. Będę wdzięczny za odpowiedź od obeznanych w temacie. Jak wygląda sprawa z parkowaniem motocykla w centrum Wiednia i innych dzielnicach? Potrzebna jest jakaś winietka czy coś w ten deseń? Czy jest ewentualnie za free jak w większych polskich miastach. Znalazłem informacje na temat stref płatnego ograniczonego parkowania, ale wszystkie informacje dotyczą samochodów. O motocyklach cisza. Jeśli ktoś z was ma informacje na ten temat będę wdzięczny za info. pzdr. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazer Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Hej, Z tego co wiem to na motocykl nie potrzebujesz Parkscheinu, mozesz parkować za free w wyznaczonych miejscach. http://www.parkeninwien.at/index.asp?menuID=1 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek 63 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Byliśmy w tym roku w Wiedniu i nie było problemu z parkowaniem. Potwierdzam, że motocykle nie płacą na parkingach z parkometrami. Na autostradach w Austrii koniecznie winietka, można kupić przed granicą (my wjezdżaliśmy ze Słowacji) lub już w Austrii na wlocie na autobanę. 10-cio dniowa kosztuje 4,5 Euro, dobrze też wrzucić do kufra kamizelkę odblaskową (w Austrii wymagana). Autostrady w Czechach i Słowacji dla motocykli bezpłatne! Cytuj https://motomisiek.rajce.idnes.cz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tych kilka razy co byłem, to parkowałem w zasadzie gdzie się dało, na chodniku np. tyle ze tak, aby zbytnio nie paraliżować ruchu pieszym i zawsze za darmo. Konsekwencji żadnych nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Staszek_s napisał: Tych kilka razy co byłem, to parkowałem w zasadzie gdzie się dało, na chodniku np. tyle ze tak, aby zbytnio nie paraliżować ruchu pieszym i zawsze za darmo. Konsekwencji żadnych nie było... I tak też właśnie robiłem :) Wiedeń piękny, ale nie wiem czy tam jeszcze wrócę. Byłem 3 razy i 2 razy dopadła mnie meeegaulewa. Jakieś pechowe miasto ;) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi