Boniek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Hej. Będę wdzięczny za odpowiedź od obeznanych w temacie. Jak wygląda sprawa z parkowaniem motocykla w centrum Wiednia i innych dzielnicach? Potrzebna jest jakaś winietka czy coś w ten deseń? Czy jest ewentualnie za free jak w większych polskich miastach. Znalazłem informacje na temat stref płatnego ograniczonego parkowania, ale wszystkie informacje dotyczą samochodów. O motocyklach cisza. Jeśli ktoś z was ma informacje na ten temat będę wdzięczny za info. pzdr. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fazer Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Hej, Z tego co wiem to na motocykl nie potrzebujesz Parkscheinu, mozesz parkować za free w wyznaczonych miejscach. http://www.parkeninwien.at/index.asp?menuID=1 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek 63 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Byliśmy w tym roku w Wiedniu i nie było problemu z parkowaniem. Potwierdzam, że motocykle nie płacą na parkingach z parkometrami. Na autostradach w Austrii koniecznie winietka, można kupić przed granicą (my wjezdżaliśmy ze Słowacji) lub już w Austrii na wlocie na autobanę. 10-cio dniowa kosztuje 4,5 Euro, dobrze też wrzucić do kufra kamizelkę odblaskową (w Austrii wymagana). Autostrady w Czechach i Słowacji dla motocykli bezpłatne! Cytuj https://motomisiek.rajce.idnes.cz/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tych kilka razy co byłem, to parkowałem w zasadzie gdzie się dało, na chodniku np. tyle ze tak, aby zbytnio nie paraliżować ruchu pieszym i zawsze za darmo. Konsekwencji żadnych nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Tych kilka razy co byłem, to parkowałem w zasadzie gdzie się dało, na chodniku np. tyle ze tak, aby zbytnio nie paraliżować ruchu pieszym i zawsze za darmo. Konsekwencji żadnych nie było... I tak też właśnie robiłem :) Wiedeń piękny, ale nie wiem czy tam jeszcze wrócę. Byłem 3 razy i 2 razy dopadła mnie meeegaulewa. Jakieś pechowe miasto ;) Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi