Idziu_GsL Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 siema chcę kupić motorower z Holandii tylko ,że jest pewien problem ponieważ koleś nie ma dowodu rejestracyjnego tylko ma umowę kupna sprzedaży... będzie to się dało zarejestrować? Dodam jeszcze ,że motor sprowadził w 2003 roku i nie rejestrował go wo gule. Pozdro EDIT: Jeśli zły dział to sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivan161 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 (edytowane) wo gule. Wez slownik w dlon nastepnym razem ^^ Wracajac do tematu to wg mnie nie bedzie sie go dalo zarejestrowac bez dowodu rejestracyjnego :) Edytowane 8 Sierpnia 2010 przez ivan161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idziu_GsL Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 właśnie przeczytałem że jak moto jest sprowadzone do 2003 roku to motorowery nie miał dowodu, czyli to jest plus tylko że teraz jest 2010 rok a koleś go nie zarejestrował i nie wiem czy będzie się dało to zarejestrować ;/ pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Raczej nie przejdzie, jedyne wyjscie to telefon do urzedu komunikacji w ktorym chcesz ten motorower zarejestrowac bo nie od dzisiaj wiadomo ze rzadza sie one swoimi prawami i w jednym na dany papier zarejestrujesz bez problemu a w drugim odesla Cie z kwitkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Raczej nie przejdzie, jedyne wyjscie to telefon do urzedu komunikacji w ktorym chcesz ten motorower zarejestrowac bo nie od dzisiaj wiadomo ze rzadza sie one swoimi prawami i w jednym na dany papier zarejestrujesz bez problemu a w drugim odesla Cie z kwitkiem Najlepiej jakby ktoś ci się podpisał pod ta udzieloną poradą/odpowiedzią. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idziu_GsL Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 kurde to już w końcu nie wiem co mam robić ;/ jedni piszą, że się da a inny znowu, że nie da rady... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 kurde to już w końcu nie wiem co mam robić ;/ jedni piszą, że się da a inny znowu, że nie da rady... ;/ Idź do urzędu i zapytaj, będziesz miał 100% pewności. Tak jak pisano wyżej każdy z urzędów interpretacje przepisów ma różne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 napisz pytanie do urzędu, z wyznaczonym terminem np. 14 dni na odpowiedź. dostaniesz, z podaniem podstawy prawnej jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idziu_GsL Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 jutro zadzwonię tam do urzędu i dowiem się czy brać czy nie ;) Oczywiście dam wam odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie zapomnij ze w umowie musi byc zaznaczone ze dowodu nigdy nie wydano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idziu_GsL Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 a gdzie to bedzie napisane? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 (edytowane) W umowie musisz miec taka adnotacje ... Edytowane 10 Sierpnia 2010 przez emil1005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idziu_GsL Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 W Polskiej umowie na pewno takiego czegoś nie ma. Pozdrawiam. no więc tak pojechałem do WK i dowiedziałem się, że niestety ale musi być dowód rejestracyjny... ;/ czyli po robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi