Skocz do zawartości

Linka licznika w NSR - wymienial ktos?

wawrzyn15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wymienial ktos z Was linke licznika w NSRce? Jechalem sobie spokojnie 60 i nagle wskazoweczka poleciala do 0 wiec chyba to linka, nie? Jak sie ja wymienia...ona idzie do przedniego kola? Spojzalem tylko z grubsza i nie wiem dokladnie czy to ta linka...do licznika jest chyba wkrecana ale czy trzeba go rozbierac zeby to zalozyc? Patrzylem jak zakladany jest licznik i sie zalamalem...Japonce wymyslaja takie dobre maszyny a pierdo****go mocowania licznika nie moga zrobic tak zeby bylo wygodnie go zdjac...nie potrafie odkrecic gornej czesci (tam gdzie sa szybki ktore chronia zegary), jest przykrecona w taki sposob ze ludzka reka sie chyba tego nie odkreci. Wiecie gdzie moge zamowic taka linke? ..prosze o pomoc...

odkręć przy kole jak wyleci z pancerza kawałek znaczy że linka zerwana... kup od malucha i sprytnie przerób sam wkład (jak za długi będzie to skróć i zrób sobie kąt... najprosciej wbić koniec linki w nacięcie od gumówki w jakimś twardym metalu i kąty gotowe :D ) a najlepiej kup nową w serwisie

bylem obadac dokladniej sprawe linki i troche sie zdziwilem...odkrecilem linke przy liczniku i wyciagnalem na zewnatrz (tak zebym widzial) to kwadratowe zakonczenie linki...teoretycznie krecac przednim kolem koniec linki powinien sie powolutku poruszac a tu nic...nie ruszyl sie w ogole..no to mysle sobie ze skoro sie nie rusza to zerwana wiec sprobuje wyciagnac ja z pancerza nie odkrecajac nic wiecej...ciagne za koniec linki a ta ani mysli wyjsc wiec juz zwatpilem czy zerwana...mozliwe zeby ten slimak przy kole sie spieprzyl?

P.S. IGŁA, czy ta linka od malucha chocia zma te same zakonczenia co z motocyklach (kwadratowe, kanciaste) bo nie bardzo dotarlo do mnie to co chciales mi przekazac:D

tak ma te wawadratowe i nawet kańciaste ale może być za długa i tzreba będzie ją "stuningować" ..... aha jeszcze jedno odkręć ja od slimaka i wtedy pokręć zobacz czy licznik cokolwiek się rusza jak nie to linka jak tak to slimak (koło 300zł :D )

Miałem w aprili podobny problem tyle że mi się ślimak rozsypał na części w czasie jazdy(ale to częsta dolegliwość AF1 i RS) koszt nowego jak pamiętam to 335zł!! szukałem uzywki ale nie było szans :D znalazłem właśnie od NSR za 150 ale to nie taki i podziękowałem... masz numer gość może mieć coś do NSR 692336550

okazalo sie ze linka jest calkowicie w porzadku:/ co mnie wcale nie cieszy bo oznacza to ze do wymiany bedzie pewnie slimak jesli nie dopasuje od czegos innego...tak przypuszczam ze to slimak...a w ogole linka jest zakonczona zupelnie inaczej niz z drugiej strony (wcale nie kwadratem) tylko takim jakby kwadratem przecietym na pol (miedzy 2 czesciami przerwa) i w ta przerwe wchodzi taka plaska blaszka chyba od slimaka...probowalem pokrecic ta blaszka przy slimaku ale nie krecila sie rownomiernie...przeskakiwala w pewnym momencie...wiec pewnie to bedzie przyczyna :buttrock: