Nosik Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Cześć, pare dni temu kupiłem kawasaki er5 z 1997r. Wyjaśniam na czym polega problem: zaraz po zakupie er-ka przestała chodzić na jeden gar po rozgrzaniu silnika. Zmieniłem świece, fajki i ustawiłem zawory. Aktualnie motocykl ciężko odpalić, jeśli odpali to na zimnym chodzi jako tako, ale na ciepłym nie ma mocy do 7tys. (powyżej idzie dobrze), strzela z wydechu i po paru minutach gaśnie. Po wykręceniu świec okazuje się, że jedna z nich ma albo przebicie albo w ogóle nie ma iskry (są suche). Podejrzewam, że może to być wina modułu ew. cewek, ale nie chce kupować w ciemno części, które mogą być sprawne. Co myślicie na ten temat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Jeszcze raz jeśli pali na jeden gar po prostu przełóż cewki razem z kablami zapłonowymi i zobaczysz czy będzie palił na drugi czy nadal ten sam jeśli się nic nie zmieni nadal będzie problem z tym samym garem to na 100% moduł. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosik Opublikowano 29 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 A wiesz może gdzie można dostać nowy moduł ( oczywiście oprócz serwisu kawasaki) ? Szukałem po różnych sklepach internetowych i nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marwin Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 A jesteś pewny że chcesz nowy? GP-MOTO Kraków mają stronę internetową ale dobrze by było żebyś podłożył od kogoś żeby być pewnym, ja też mam ER-5 i też wymieniałem moduł. Najpierw spróbuj jeszcze przełożyć cewki tak jak pisałem z kablami. Cytuj coś w życiu trzeba kochać!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Sprawdz rowniez luzy zaworowe, jeszcze przed wymiana modulu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi