full2g Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Bazując na zeszłorocznych doswiadczeniach i chęci ponownego zobaczenia Raju :) 20 sierpnia wyjeżdzamy na 10-12 dni w Alpy . Docelowo Zermatt , w miedzyczasie austryjackie i szwajcarskie przełecze . Powrót przez Stelvio i Dolomity . Ok 3500 km z Katowic . Spanie w namiocie , pyszne sniadania w otoczeniu gór , niezapomniane widoki Jedziemy we dwójkę ,nastawiamy sie bardziej na podziwianie widoków niż na szaleńcza jazde po winklach . Jesli do tej pory miałeś/miałaś wątpliwości i obawy - zapraszamy na wspólny wyjazd . Pozdro Tomek i Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Bazując na zeszłorocznych doswiadczeniach i chęci ponownego zobaczenia Raju :) 20 sierpnia wyjeżdzamy na 10-12 dni w Alpy . Docelowo Zermatt , w miedzyczasie austryjackie i szwajcarskie przełecze . Powrót przez Stelvio i Dolomity . Ok 3500 km z Katowic . Spanie w namiocie , pyszne sniadania w otoczeniu gór , niezapomniane widoki Jedziemy we dwójkę ,nastawiamy sie bardziej na podziwianie widoków niż na szaleńcza jazde po winklach . Jesli do tej pory miałeś/miałaś wątpliwości i obawy - zapraszamy na wspólny wyjazd . Pozdro Tomek i Joasia Czesto o tej porze roku na Stelvio to mozna spotkac duzo sniegu. I teraz uwazajcie na predkosci, bo od dluzszego czasu polikwidowali radary ale za to od tygodnia wszystkie sluzby mundurowe maja uprawnienia do kontroli predkosci, nawet straz lesna (Corpo Forestale) Szerokosci :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tatsu Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Robert dobrze radzi. Tydzień temu na 1860 metrów koło Berninenpass w nocy zeszło do 4 C na plusie. Pomysł dobry tylko aby pogoda wam dopisała. W 14 dni skręciłem 4 500, ale w swoim wątku pisałem, nie więcej jak 300 km na dzien jeżeli chcecie podziwiać widoki. Powodzenia, pozdrówcie Albulapass i Sustenpass dwie najpiękniejsze dla mnie przełecze w Switzerlandzie. W Szwajcarii generalnie wszyscy jada zgodnie z przepisami, a miśki stoją w najmniej spodziewanych miejscach. Przy założeniu że wszędzie jest do 80 km/h nie trudno złapać na przekroczeniu. szerokości :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Do Zermatt nie dojedziesz motocyklem -ale to pewnie wiesz. Domyślam się, że celem jest wjazd na Klein Matterhorn? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hero Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ciekawy pomysł, muszę pomyśleć nad terminami i może wybrałbym się z Wami :) Uwielbiam Alpy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 wczoraj wróciłem ze stelvio żadnej policji nie spotkałem i również całe włochy i austria :) Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2010 wczoraj wróciłem ze stelvio żadnej policji nie spotkałem i również całe włochy i austria :) To dawaj foty :flesje: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasik Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 (edytowane) ...tak jak PrzemekB napisał ...motocyklem do Zermatt nie dojedziesz (zakaz ruchu dla pojazdów spalinowych) ...szlaban jest już w miejscowości Täsch ...później pociąg .......camping jakiś widizałem gdzieś pomiędzy St. Niklaus a Täsch... ...ładna ta Szwajcaria ...ale ceny :icon_eek: ....we wrześniu 2009 bilet (w dwie strony) na Klein Matterhorn to był koszt ~260 peelenów .........a jakbyś potrzebował pośmigać po autostradach ...to winieta (tylko roczne są - roczne znaczy się do końca roku kalendarzowego) kosztowała ~120 pln. pozdr, w Dopisane: ...aha ...jakby co to Zbyhu popełnił opis z naszej przejażdżki po Alpach: http://zbyhu1.republika.pl/moto/alpy0.htm Edytowane 3 Sierpnia 2010 przez wojtasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 fotki beda w drugim temacie o alpach Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 ...tak jak PrzemekB napisał ...motocyklem do Zermatt nie dojedziesz (zakaz ruchu dla pojazdów spalinowych) ...szlaban jest już w miejscowości Täsch ...później pociąg .......camping jakiś widizałem gdzieś pomiędzy St. Niklaus a Täsch... Akurat skończyłem filmik z Zermatt i okolic. Zainteresowanych zapraszam TU Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
full2g Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Dziekuje wszystkim za wskazówki . Tak wiem - do Zermatt na moto nie dojade :) Moto zostanie na kampingu w Tasch. Byłem w tamtych rejonach dokładnie w zeszłym roku . Pogoda nam dopisała w 120 % . Słonce nonstop Tylko raz na 14 dni zlała nas 20 min ulewa :) Zrobiliśmy 5000 km w 13 dni odwiedzajac najdalej Chamonix . Na Albulapass nie byłem - chce zobaczyc to w tym roku . Fakt -Sustenpass - nic nie przebije . Hero - jakby co pisz na PW . Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi