beumont Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam, mam pewien problemem z moim motorem. Ostatnio jak jeździłem miałem małą wywrotkę na prawy bok. Wstałem chciałem odpalić motor poprzez kopkę (starter zdemontowany). Motor odpalił ale strasznie źle chodził i wydawał dziwne dźwięki, jak dodałem gazu od razu zgasł. Poczym chciałem go znów odpalić i kopka mi co któreś kopnięcie w połowie się blokowała i mocno wracała do góry tak że mam teraz kostkę obitą. Jak delikatnie ruszam ręką kopkę to normalnie idzie w dół, dopiero jak się nogą mocno kopnie to dzieje się w/w sytuacja. Doradzcie mi proszę jak dojść do tego co może powodować coś takiego? Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Wyglada na przestawiony rozrzad - upewnij sie masz prawidlowo ustawiony . Odbijanie kopki , spowodowane jest najczesciej zawczesnym zaplonem , ale w twoim wypadku nie ma mozliwosci jego zmiany . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Wyglada na przestawiony rozrzad - upewnij sie masz prawidlowo ustawiony . Odbijanie kopki , spowodowane jest najczesciej zawczesnym zaplonem , ale w twoim wypadku nie ma mozliwosci jego zmiany . niestety często po wywrotce i nagłym zatrzymaniu silnika następuje podcięcie klina na kole magnesowym i automatycznie przyspieszenie zapłonu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beumont Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Co proponujecie? Co rozebrać? Słyszałem też opinie że w gaźniku coś mogło się odłamać i wpaść do silnika :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi