suzukigt80 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Witam. Kupiłem pompę od yamachy fazer 600 wszystko idealnie pasuje i skutecznośc hamulca wzrosła. Po przejechaniu paru set km wystapił problem a mianowicie tłoczek w pompie odbijał do końca dopiero po jakimś czasie. Rozebrałem pompę wszystko dokładnie wyczyściłem i było dobrze. Po paru dniach chcąc się przejechać kawą jeszcze w garażu naciskam klamke i znowu tłoczek odbił do końca po paru sekundach. Kilka razy wcisnołem klamkę i było ok do końca dnia. Następnego dnia znowu tak samo na początku nie odbijał a potem wszystko ok. I tak jest już od tygodnia. Dodam jeszcze że na oryginalnej pompie od ER-5 problem był identyczny tylko tam cały czas nie odbijał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Otworz zbiornik plynu, wyciagnij plym strzykawka i znajdz 2 otwory, jeden duzy a drugi b.maly obok niego. Sprawdz droznosc tego malego otworu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPRK Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Sprawdź też drożność przewodu hamulcowego. Mam teraz taki przypadek, w którym przewód hamulcowy spuchł do wewnątrz i w jedną strone przy zwiększonym ciśnieniu pracuje ale po odpuszczeniu klocki pozostają zaciśnięte Cytuj Smiert Szpionom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Otworz zbiornik plynu, wyciagnij plym strzykawka i znajdz 2 otwory, jeden duzy a drugi b.maly obok niego. Sprawdz droznosc tego malego otworu. Sprawdzałem otwór jest drozny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi