Michał39 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu myślę o zakupie enduro, w oko wpadła mi Honda HM 50. Na ten cel mam przeznaczone 5300 zł z niewielkim hakiem ewentualnie Chciałbym się o niej dowiedzieć kilka rzeczy: 1. czy to dobry wybór na właściwie pierwsze moto? 2. Wydawało mi się że jest ona jednoosobowa. Odwiedzając pewną stronę dowiedziałem się że HMka ma homologację na 2 osoby...czy to prawda? 3. Dostanę za tą cenę zadbaną hondę? (zależy mi na zadbanej wizualnie) 4. Jak jest z jej awaryjnością/ częściami? 5. dobrym pomysłem jest kupno dopiero zimą? (w tym sezonie i tak nie miał bym czasu ani pieniędzy) Jestem otwarty także na sugestie i propozycje innego ENDURO. bardzo zależy mi na wyglądzie, jak i spalaniu. Z góry dzięki :bigrazz: Edytowane 20 Lipca 2010 przez Michał39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 1. Tak. To jedno z lepszych w tej kalsie. świetne zawieszenie, mocny silnik am6 i jakoś wykonania. Na początek bedziesz zadowolony :) Potem wiadomo że brakuje mocy ale nie ma co narekać jak nie ma na razie A 2. Jest dwuosobowa chyba że jakieś specjalne wersje sa jedno. 3. Szukaj ale uważaj na okazje bo z nimi bywa róznie 4. Am6 jeśli jest zadbany a jeszcze lepiej seryjnyt wytryzma na prawde sporo katowania. Z częsciami nie ma problemu o popularny silnik 5. No w sumie tak bo ceny niby niższe ale tez zawsze jeden sezon do przodu ma takie moto. Inne? Aprilia RX ( polecam ze wzgledu na zawieche tak jak w HM jest upside down, Yamaha dt 80 . Wiekszośc nowoczesnych motorków ma silniki mianrelli am6. Oprócz starszych Yamah i Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi