Skocz do zawartości

[S] Kawasaki GPZ 600 R

Cebik
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W związku ze zmianą sprzętu na stricte turystyczny oferuję na sprzedaż mój motocykl, Kawasaki GPZ 600 R, rok prod. 1990.

Używany głównie na dalszych trasach, zwiedził Polskę i trochę Europy. W moim posiadaniu od ponad 5 lat (sprowadzony z Niemiec) zawsze czysty i zadbany, nigdy nie miał żadnej awarii i zawsze dojechał do celu. Jego obecny przebieg to 57 650 km.

Posiada turystyczną, wysoką szybę MRA, stelaże robione na zamówienie i komplet org. kufrów Kawasaki (zamykane na kluczyk - zarówno pokrywy jak i mocowanie do stelaża).

Wszystkie wymiany robione na bieżąco, na oleju (Motul 4100 10W40) i płynach (chłodniczy Motul, hamulcowy Motul RBF 600) zrobione 2300 km. Technicznie jest w bardzo dobrym stanie.

Dodatkowo w ciągu ostatnich 3000 km założony został nowy filtr powietrza, świece NGK, klocki hamulcowe tył (Ferodo), zestaw naprawczy kranika, olej i uszczelniacze w przednim zawieszeniu, nowy org. termostat oraz kompletny zestaw napędowy (łańcuch RK X-ring + zębatki Sunstar).

Akumlator użytkowany trzeci sezon, pali na dotyk, zimą przechowywany w domu i regularnie doładowywany.

Opony założone w motocyklu to Bridgestone BT45 (DOT 2003). Idealny kompromis pomiędzy zużyciem, a przyczepnością. Myślę, że starczą jeszcze na sporo kilometrów spokojnej jazdy.

Ogólnie bez wkładu finansowego, OC i przegląd zrobione do lipca 2011 r. Na przyszły sezon nosiłem się z wymianą klocków hamulcowych z przodu.

Co do spalania. W trasie spokojnie mieściłem się w 5 litrach na 100 km. Najniższe spalanie zanotowałem w Czechach (nie była to autostrada) - dwukrotnie powtarzalne 4,15 l/100 km z pasażerką i kuframi ;-) Średnio około 4,5 litra. W mieście ciężko powiedzieć, bo nigdy nie używałem motocykla do codziennej jazdy ani tym bardziej do "dzidowania".

Zapraszam na oględziny i jazdę próbną, myślę, że ciężko będzie znaleźć ten model w Polsce w podobnym stanie i z podobnym wyposażeniem.

Na wszelkie pytania chętnie odpowiem, kontakt ze mną: 795-795-735 lub [email protected]

Zdjęcia: http://picasaweb.google.com/siwicki.m/KawasakiGPZ600R#

Cena: 5500 zł do negocjacji.

Edytowane przez Cebik