Jjacks Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 (edytowane) Witam, dzisiaj puściłem się ze znajomym na przejażdżkę i zaobserwowałem ww zjawisko. Wygląda na to, że przód traci kontakt z podłożem . Nie ma telepania kierownicą, po prostu czuję że przód buja się na boki. Ustawienia zawieszenia zbliżone do fabrycznych, ciśnienie w oponach 3.2/2.9. Objawy występują przy prędkościach 150-200, zazwyczaj jeżdżę wolniej toteż nie miałem takich objawów Edytowane 17 Lipca 2010 przez Jjacks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 17 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 trochę za duże ciśnienie(2,9/2,5 ???), myślę że powinieneś się pobawić zawieszeniem - tj ustawić je pod siebie - uwierz że warto. Technika jazdy też nie jest bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Wiem że powinienem ustawić zawias pod siebie ale z uwagi na moją nikłą wiedzę w tym temacie potrwa to wieki. Niestety nie znam w pobliżu nikogo, kto faktycznie zna się dobrze na temacie i ogarnie temat w godzinę. Jeśli chodzi o ciśnienie to jesteś pewien, że w tym motocyklu powinno być 2.9/2.5? Na Kawasakiworld był temat o ciśnieniu w ZX12 i 3.2/2.9 było jedną z niższych wartości, które ustawiali właściciele. Serwisówka podaje tylko maksymalne dopuszczalne ciśnienie, nic nie pisze o optymalnym dla jazdy drogowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 nie jestem pewien, ale tak mi się kolebocze po głowie. Co do ustawień zawiasu to masz tu linka: http://www.motogen.pl/artykuly/porady/usta...wego,art17.html Jak już wyczujesz co za co odpowiada to dopasujesz wszystko idealnie pod siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jjacks Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Czytałem ale niewiele mi to dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 http://kawasakiworld.com/zx-12r/38899-tyre-pressure.html Pokaż mi gdzie oni zalecają więcej niż 3bar do koła. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 zmień olej w zawieszeniu przednim, przywróć ustawienia fabryczne zawieszenia i ustaw ciśnienie zalecane przez producenta w oponach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi