Simel Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Witam, a więc kolejny problem z dt już się przyzwyczaiłem :) Po pobycie na torze postanowiłem wyprać filtr powietrza i wyczyścić gaźnik. Gaźnik wygotowałem, przedmuchałem sprężonym powietrzem i założyłem. Obroty ustawiłem, śrubkę od mieszanki paliwowo powietrznej dałem na 1,5 obrotu. Pojechałem do kumpla, po kilku set metrach motocykl zaczynał wariować tzn. przerywał strzelał z wydechu (pierścienie?) Po kilku kopach bez ssania odpalił i pojechałem dalej. Wszystko było ok. Kiedy chciałem wrócić motocykl nie odpalał, więc zacząłem próbować na pych, po kilku minutach odpalił, kilometr dalej padł i już nie wstał :( Musiałem pchać, Zlałem się jak Pudzian na Mistrzostwach Świata... Kiedy doprowadziłem dt do garażu posprawdzałem kilka rzeczy, a więc: odkręciłem świece, była czarna (za bogata mieszanka?) wyczyściłem, wsadziłem i kopałem jak głupi na ssaniu, bez. Świeca zalana, iskra jest. Co to może być, tłok chyba ok bo robiłem remont 1l Castrola 2t temu. Może to ma coś wspólnego z tym że zmieniłem syntetyka w pół syntetyka orlenowskiego? Albo źle wyregulowałem gaźnik? Sam nie wiem. Bardzo proszę o pomoc. PS. Przepraszam że tyle napisałem ale chciałem dokładnie opisać to co się wydarzyło. Edytowane 15 Lipca 2010 przez Simel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Jakiego konkretnie oleju używałeś ? 10w40 jak do samochodu czy konkretnego do dwusuwowych silników ? Jeśli to pierwsze to prawdopodobnie zatarłeś silnik. Druga sprawa. Ty ten gaźnik faktycznie regulowałeś czy tak sobie wykręciłeś 1,5 obrotu i ma działać ? Jeśli to drugie to źle zrobiłeś regulacje i zalewa się benzyną której nie może przepalić z braku powietrza. Wykręć ją jeszcze i nie odpalaj na ssaniu bo nigdy tego nie odpalisz. I na koniec http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...0entry1661001 Tutaj piszemy o DeTkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 15 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Gratulacje pomysłu gotowania gaźnika.. zapewne go tym zabiłeś :banghead: w czym go gotowałeś? w occie? Edytowane 15 Lipca 2010 przez pypek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simel Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 (edytowane) Olej wlałem specjalny do 2t Właściwie to może "regulowałem" go z 10min bo się spieszyłem i chyba spartoliłem coś... Gratulacje pomysłu gotowania gaźnika.. zapewne go tym zabiłeś banghead.gif w czym go gotowałeś? w occie? Raczej nie gotowałem go a zalałem wrzątkiem w misce. Edytowane 15 Lipca 2010 przez Simel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi