MYCIOR Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 nic nie pływa... :icon_evil: jak tylko będzie pogoda i z kim jechac to lecę. a jeśli tylko pogoda to lecę do holandi :crossy: dupa nie motocyklista :bigrazz: . Gdzie ta pogoda ma być tu u nas czy tam w górach? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROZI Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) dupa nie motocyklista :bigrazz: . Gdzie ta pogoda ma być tu u nas czy tam w górach? pzdr :buttrock: MYCIOR nie każdy jest takim zajebistym motocyklistą jak TY :crossy: , bo nie każde piwo to "żywiec" :icon_biggrin: odpuść sobie Pozdro :flesje: Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez ROZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 A bo kolega chce znaleźć kompanów podróży, ale nie wie kiedy jechać, co chwile mu coś wypada, pogoda nie pasuje i do tego jedna osoba chętna to nie jest towarzystwo. Z takim podejściem można się bujać po okolicy. Po drugie to nie jakieś pagórki tylko konkretne góry i tam się czasem pogoda mienia 5 x dziennie, wiec trzeba ustalić datę przygotować się i jechać, a co będzie to będzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 mycior - ostatnio jak mieliśmy lecieć na grossglockner , miesiąc temu, to było pełno chętnych a w końcu leciałem sam. termin tez sie przesuwał i to pare razy nie z mojej winy... głównie chodziło o pogodę, poza tym jechałem mimo deszczu- 3 dni padało. i dziękuję jechać w takich warunkach. więc po co sie wypowiadasz na temat o ktorym nie masz pojęcia... pozdrawiam Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 więc po co sie wypowiadasz na temat o ktorym nie masz pojęcia... pozdrawiam Tak się składa , że jakieś tam pojęcie mam. Najpierw ustala się gdzie lecisz, później dogrywacie terminy urlopów i ustalacie date wyjazdu i ogień. Jak ja bym tak planował trasy to bym nigdzie nie pojechał, zbyt dużo zmiennych macie żeby to ogarnąć.Jeszcze ze 2-3 tyg i już tam całkiem lipa będzie i zimno. Poczytaj sobie coś o planowanu trasy. Na jednej wyprawie zrobiłem nieco ponad 2 tysie w deszczu i jakoś sie nie rozpłynąłem , ale przyjemnie nie było. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=88911&hl= http://forum.motocyklistow.pl/ASRT-Africa-...o9-t110038.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 mnie jednak nie kręci jazda w deszczu i będę tak długo przekładał wyjazd aż będzie pogoda :) poza tym ja z rozim mozemy lecieć kiedy chcemy, nie ograniczają nas urlopy :) a na razie nikt sie ze mną nie kontaktował że leci...(poza Wojtkiem). pisząc że nie masz pojęcia miałem na myśli że nie znasz kulis ostatniego mojego wypadu w alpy, tylko o to chodziło. może skusisz sie na wypad? Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 ... może skusisz sie na wypad? Z miła chęcią, ale ja nie dysponuje wolnym terminem aż do czerwca 2011. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROZI Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 :clap: JEDEN i DRUGI ma rację, pogody nie można przewidzieć w GÓRACH nawet w 50% ale trzeba szukać szansy na ładną pogodę :lalag:, jak nadają deszcz na cały wyjazd przyjemność średnia, tym bardziej w górach gdzie jedziesz dla widoków i przyjemności z jazdy a nie "zwiedzania miejsc" :flesje: POMAGAJMY SOBIE A NIE DOŁUJMY :notworthy: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robas Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Wojtek, ja właśnie Żywca pijam i to nie w małych ilościach ;) Cytuj WWW.WGM.NET.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe68 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Śledze ten wątek od jakiegoś czasu, miałem sie nawet dopisać ale do końca nie było wiadomo czy dam rade pojechać, teraz już sprawy sie wyklarowały więc plan jest następujacy: Wylatuje z Radomia w piątek po południu lub w sobotę wczesnym rankiem,chce dojechać w na sobote(4-09-2010) wieczór w okolice ,,Nockalm Hohenstrasse" - oblatuje Nockalm i Malta . po czym przemieszczam się w okolice Cortiny d" Ampezzo (objechanie okolicznych przełęczy) dalej passo Giovo i Stelvio Szwajcaria trasa mocno zblizona do tej ze Świata motocykli nr5 2010 i jeszcze Silvretta hochalpesnstrasse powrót najpóźniej na niedziele 12-09-2010. Plan nie jest sztywny wszystko uzależnione od pogody samopoczucia i wszystkiego innego co sie może zdarzyć Plan awaryjny w razie silnego załamania pogody w Alpach: przez Słowenię do Chorwacji wzdłuż Adriatyku do Czarnogóry-Boka Kotorska dolina Tary i powrót do domu Jeśli koś sie wybiera w tym terminie w te okolice dajcie znać na priv. Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez pepe68 Cytuj http://www.youtube.com/user/piotrpepe68https://picasaweb.google.com/lh/myphotos?noredirect=1http://piotrgierasinski.blog.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robert73 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 :clap: JEDEN i DRUGI ma rację, pogody nie można przewidzieć w GÓRACH nawet w 50% ale trzeba szukać szansy na ładną pogodę :lalag:, jak nadają deszcz na cały wyjazd przyjemność średnia, tym bardziej w górach gdzie jedziesz dla widoków i przyjemności z jazdy a nie "zwiedzania miejsc" :flesje: POMAGAJMY SOBIE A NIE DOŁUJMY :notworthy: Pozdro Pogody w tutejszych gorach zupelnie nie da sie przewidziec, bo z jednej strony gory bedziesz mial piekne slonce a po drugiej burze lub snieg. Po za tym deszcz to jeszcze zadna tragedia zakladasz kondoma i lecisz, gorzej jest jak sypie snieg.Tak mi sie trafila pogoda w tym roku jak lecialem na zlot sloni. Do Brenero czyli granicy wlosko austriackiej piekna pogoda +20 od brenero do monachium mokry snieg, ktory przylepial sie do szybki a predkosc jazdy to okolo 20 km/h po autostradzie. Takze jak cos zaplanujecie to bez sensu przekladac bo moze byc jeszcze gorsza pogoda, tym bardziej ze juz za chwile wrzesien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROZI Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 (edytowane) Wojtek, ja właśnie Żywca pijam i to nie w małych ilościach ;) ALE JA PIWA NIE PIJĘ "nawet Żywca" :flesje: Szwajcaria trasa mocno zblizona do tej ze Świata motocykli nr5 2010 Nasz wyjazd zakłada objechanie tej trasy w całości, wyjazd w niedzielę 05.09.2010 jak najszybciej autostradami przez Niemcy do Szwajcarii :crossy: Edytowane 29 Sierpnia 2010 przez ROZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Panowie Ale mi gula robicie:D tym bardziej że ostatnio nie dojechałem:D no ale cóż Fazera złoże noga wróci do formy to na pewno pojadę w przyszłym roku > Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROZI Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Panowie Ale mi gula robicie:D tym bardziej że ostatnio nie dojechałem:D no ale cóż Fazera złoże noga wróci do formy to na pewno pojadę w przyszłym roku > :buttrock: ćwicz nogę i na motor :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jak dobrze pójdzie to może wezmę się za składanie:P bo już wytrzymać nie mogę:) Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi