bori Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 (edytowane) W tym roku wybieram sie do Itali, ale zeby bylo krocej powrot planuje przez Chorwacje i tu pojawia sie haslo prom :-). W zasadzie juz nastawilem sie na trase Ankona Zadar ale jakos mam problem ze znalezieniem lini i zarezerwowaniem biletu. Znalazlem co prawda jadrolinie ale spanie na pokladzie albo w kajucie z kims obcym (takie opcje mialem do wyboru) jakos mnie nie pociaga. (Juz mam pasazerke). Inne linie kursuja glownie do splitu. Moze ktos ma jakies doswiadczenia i chce sie podzielic sugestiami ? Edytowane 28 Czerwca 2010 przez bori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2010 Witam Płynąłem do Splitu i ogólnie jakoś promu taka przeciętna. Te ich miejsca lotnicze to zwykły fotel. Jak ja płynąłem to było dużo wolnego i można było położyć się w poprzek. Dało się wytrzymać. Nie wiem jak jest w kajutach ale ja odpuściłem bo cena była wysoka. Trzeba być na kilka godzin przed odpłynięciem aby załatwić wszystkie formalności. Trafić na prom jest łatwo. A z splitu do Zadaru nie jest tak daleko a jak się jedzie autostrada to zupełnie bliziutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bori Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 No i dalo rade. Jednak jadroline tyle tylko iz trzeba bylo wybrac rejsik dwa dni pozniej. Za 2 osoby plus moto z kabinka z widokiem na morze 1190 PLN. IMO kabine warto miec zeby wziac przysznic o i troche sie wyspac jak bialy czlowiek. Wyplyniecie o 22:00, zaladunek od 20:00, motki jak zwykle maja pierszenstwo, przyplyniecie i wyladunek o 07:00, sniadanie o 06:00 :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi