baba_zanetti Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 reasumując: po włączeniu zapłonu pompa pracuje, rozrusznik kręci a iskry brak? Piszesz że pompa pracuje cały czas- to bez sensu bo sygnał do przekaźnika podaje ECU, więc albo przekaźnik się zawiesił albo coś jest grubszego:) Jeśli brakuje "tylko" iskry to jest to albo uszkodzony moduł, używaj tego który jest napewno bez hiss, albo czujnik przechyłu, ale ten sprawdziłeś, albo właśnie impulsator lub oczywiście brak przejścia lub zwarcie gdziekolwiek w instalacji. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerlst Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 (edytowane) Tam jest przekaźnik odcinający, a nie doprowadzający prąd, więc to, że pompa chodzi cały czas jest normalne, bo komp nie daje jej sygnały, żeby chodzić przestała... przynajmniej tak wywnioskowałem ze schematu. Impulsator zmieniony, efektów brak. Na razie stoję w miejscu z tym motocyklem, czekam na moduł i kluczyki z jakiejś rozbitej CBR. Edytowane 27 Czerwca 2010 przez nerlst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barszczyk1991 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam. Koledzy ponawiam temat z tym że ja mam nieco inny problem. Moja Cbr 600 RR z 03r wg się nie odzywa. Była po szlifie pościągałem plastiki do malowania poskładałem a tu kwas ;/ . Czytając wasze posty sprawdzałem ten czujnik przechyłu i również nic. Czy podpięte lampy i kierunki mają jakis wpływ na palenie? Kolejna sprawa siedząc na motocyklu po lewicy są 3 kostki, do jednej mam podpięty przekaźnik taki jak do świateł a 2 pozostałem mam wolne czy do nic powinno byc coś podpięte? czy one po prostu zostają tam luzem?? Proszę o pilna pomoc bo już nie wiem co jest grane ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nerlst Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Muszą tam być przekaźniki wpięte, bo inaczej nie odpali, są dwa czarne i jeden niebieski od pompy odcinający, też jestem z Radomia jak coś to daj znać jak sam nie znajdziesz, podam Ci numery tych przekaźników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi