AvBlack Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Witam serdecznie. Ostatniego czasu rozpadł mi sie tylni amortyzator "Yamaha FZR 600 '94" i właśnie z tego powodu mam takie o to pytanie, czy do mojego modelu bedzie pasował amortyzator np. od YZF R6 ? albo od jakiegoś nowszego motocykla niż mój :) Nie chce inwestować w używany z roku 92 bo takie są najczęściej na allegro do mojego motocykla. Z góry dziękuje za odpowiedz i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 (edytowane) Musisz znaleźć amorek z takimi samymi mocowaniami i mniej więcej długością od osi do osi mocowania. Taki będzie Ci pasowało na miejscu, a jak będzie się jeździło to trudno powiedzieć. Typ mocowań ujrzysz na zdjęciach a o długość zapytaj sprzedającego. Zwróć uwagę aby cały amortyzator nie był zbyt duży co by się zmieścił w Twoim moto. Edytowane 5 Czerwca 2010 przez qurim Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 90% sprzętów amortyzuje poprzez układ dżwigni wymuszające pewną progresję pracy całego zawieszenia, zatem wymiany elementu pomiędzy markami (modelami) jest delikatnie mówiąc niecelowe. Lepiej zainwestować i pozostawić ciaczki tu: HRG POZNAŃ, Dominik Szymański użytkownik tego forum zrobi z tym elementem co trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi