dawidolie Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Witam, niedawno kupiłem kawasaki ZX-9R z 2002 r. Moto na gaźnikach. Wcześniej miałem ZX-6R. Z moja nową kawa mam taki problem że jak ja wkręcam na wysokie obroty w granicach 10 tys. to słychać strasznie uciążliwy pisk dla uszu o wysokiej częstotliwości, co to może być? W czym jest problem? Moto ma przejechane 23 tys. km. W dodatku jak odpalę i silnik pracuje na niskich obrotach to słychać tykanie, tak mniej więcej 5 razy na sekundę. Tykanie jest równomierne. Czy to odpowiednia praca silnika? Czy może coś niepokojącego. Zaznaczam że ogólnie to moto ma kopa i pali bardzo dobrze. Tak przy okazji: na przedniej feldze nie ma odważników czy to świadczy o tym że koło jest niewyważone i trzeba je wyważyć czy może być też tak że felga nie potrzebowała akurat tych odważników? Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 MOze czas na ustawienie luzow zaworowych. Co do felgi to jak piszesz albo nie wymagala odwaznikow albo odpadly ale to czulbys na kierownicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidolie Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 kupilem go i jeszcz nic w nim nie robilem także zsynchronizuje gaźniki i ustawie zawory i wtedy zobacze. no ja tego nie zrobie raczej bo sie nie znam:P ale znajde kogos kto mi to zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi