cityraider Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 W zeszłym roku zakupiłam nowa oponę do mojej Hondy Silver Wing 600 ( Maxi skuter) firmy Metzeler ForrFree( nie wiem czy dobrze to napisałam ) ,niestety na tej oponie przejechałam około 8000 km ( na wcześniejszej firmy Pirelli około 25 tys km) i pojawiły sie schodki .Niestety moj przypadek nie jest odosobniony ,bo z rozmow z użytkownikami SW dowiedziałam sie jeszcze o 3 takich samych przypadkach przy podobnym przebiegu. Uważajcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 25 tys. na jednej oponie :icon_eek: . TO nie musi być wian opony, a całkiem możliwe, że to twój pojazd schodkuje oponę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Metzeler FeelFree cieszy się dobrymi opiniami. Najprawdopodobniej tak jak napisał Mycior wina leży po stronie sprzęta : albo za niskie ciśnienie, albo słabe tłumienie zawieszenia (np. przez przepracowany olej). Opony wadliwe fabrycznie zdarzają się niezwykle rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi