Gość Rysiek24 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Witam eMZetowcow :) :) szukam info na temat czujnika stop tyl i linki predkosciomierza. Tylni stop mam wogole po innej stronie przylepiony na tasmy i blaszki wiem ze powinien byc pod pokrywa akumulatora polaczony jakas sprezynka ?? do dzwigni hamulca noznego oraz prowadzenia linki napedu predkosciomierza w ETZ 251 bo w moim sprzecie te 2 elementy sa pomieszane najlepiej zapodajcie linki do foto lub foto na maila wraz z opisem jak co i dlaczego :) p.s linka ma oznaczrnia 251 a mimo to pod pokrywa jest jej dosc sporo obwinalem ja w kolo wahacza bo inaczej musial bym zrobic petle pod pokrywa aku. jak to ma byc prowadzone ??? kto mi zapoda foto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZI Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Z tymi linkami to tak jest, jaki producent taka długość. Ja kupiłem do Simsona linke z gazu i musiałem oddać bo na skręconej kierownicy bym musiał jeździć (taka krótka była) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franki Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Jak by to była 250 to bym Ci powiedział co i jak z tym stopem.Bo 251 to nawet z bliska nie widziałem :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Witam eMZetowcow :D :D szukam info na temat czujnika stop tyl i linki predkosciomierza. Tylni stop mam wogole po innej stronie przylepiony na tasmy i blaszki wiem ze powinien byc pod pokrywa akumulatora polaczony jakas sprezynka ?? do dzwigni hamulca noznego oraz prowadzenia linki napedu predkosciomierza w ETZ 251 bo w moim sprzecie te 2 elementy sa pomieszane najlepiej zapodajcie linki do foto lub foto na maila wraz z opisem jak co i dlaczego :D p.s linka ma oznaczrnia 251 a mimo to pod pokrywa jest jej dosc sporo obwinalem ja w kolo wahacza bo inaczej musial bym zrobic petle pod pokrywa aku. jak to ma byc prowadzone ??? kto mi zapoda foto :) Witam..Niestety nie posiadam żadnych fotek jak to powinno wyglądać ale postaram sie po krótce napisać jaki co...W 251 czujunik stop oczywiście hamulca tylnego powinien znajdowac sie pod prawym boczkiem tam gdzie sie znajduje akumulator ..u mnie jest zamontowany w jakiejś dziurze ...dokładnie nie pamiętam :) ale postaram sie dziś to sprawdzić...do dzwigni hamulca jest połaczony bardzo prsoto ..za pomocą kawałka drutu stalowego..i do by było na tyle odnoścnie czujnika..Co do linki prędkościomierz to mam ten sam problem ..kupiłem ją niedawno bo stara ukręciła mi sie w pancerzu..w pewnym momencie przestał działać prędkościomierz i trzeba było wymienić..i co okazało sie w sklepie że mają tylko linki do 150 albo 250..ja wziąłem do 250 i jest troche zadługa....różnica w długości nie jest tak drastyczna....pozostawiłem ją napręzoną koło wahacz i pod zbiornikiem paliwa a reszte linki puściłem koło akumulatora...zrobiłem takie małe zakole i wszytsko jest git...należy pamiętać żeby nie robić zbyt duże zagięcia linkizpowodouje to przedwszesne zużycie:) :) :) Pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 ok dzieki z kad tu takiego druta wziac cienki a zarazem wytrzymaly i sztywny ???? linke jutro poprowadze inaczej bo tak ja moze szlak trafic a moze ma ktos wlasny patent na czujnik hebla tylniego ?? :) p.s a napewno to nie sprezyna z dlugimi koncami idzie od czujnika do dzwigni bo wstarej ecie zdaje sie ze bylo cos takiego aby w razie zaduzego naciagniecia druta nie uszkodzic czujnika (wtedy dzialala sprezyna ) p.s 2 nazi polskie czesci to wogole paranoja co by to nie byla zawsze badziew ale niestety ie zawsze sa orginalne i nie zawsze stac na orginala bo drogie jak by byly do japonca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ja bym jednak załorzył linke od 150, a nie tak jak KaBan mówił od 250, gdyż rama od 251 jest dłuższa od 150 o jakieś 27 mm. Narta i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2004 Ja tez nie mam czujnika stopu od tylniego hamulca i wlasnie kombinuje jak to zrobic, chyba zastosuje do tego jakas sprezynke :) jakbym widzial jak to powinno wygladac to by mi bylo o wiele latwiej, ale nie mam u kogo zerknac :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi