turnet Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 witam wszystkich,kupiłem niedawno Yamahe xs 400 84r. Chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo przeprowadzić regulacje naciągu łańcucha,chodzi mi czy motocykl ma stać na centralnej nóżce czy na bocznej,a może ma być obciążony? Mam serwisówke ale nie po polsku. Z góry dziękuje za odpowiedzi :icon_biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Jak masz centralną podstawkę to na niej stawiasz moto do regulacji. Zwis łańcucha w połowie jego dolnego biegu, ruszając go góra-dół powinien wynosić ok.35-40mm. Napinacze pokręcasz po obu stronach równo, np. co pół obrotu każdą śrubę, jednocześnie sprawdzając luz. Po naciągu i dokręceniu koła sprawdź stan łańcucha czyli w dolnym biegu dociśnij go do góry (w stronę wahacza) i trzymając tak spróbuj odciągnąć łańcuch od zębatki w połowie jej obwodu. Jeśli łańcuch odejdzie na wysokość pół zęba zębatki lub więcej to nadaje się do wymiany. Wraz z zębatkami oczywiście. MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turnet Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Jak masz centralną podstawkę to na niej stawiasz moto do regulacji. Zwis łańcucha w połowie jego dolnego biegu, ruszając go góra-dół powinien wynosić ok.35-40mm. Napinacze pokręcasz po obu stronach równo, np. co pół obrotu każdą śrubę, jednocześnie sprawdzając luz. Po naciągu i dokręceniu koła sprawdź stan łańcucha czyli w dolnym biegu dociśnij go do góry (w stronę wahacza) i trzymając tak spróbuj odciągnąć łańcuch od zębatki w połowie jej obwodu. Jeśli łańcuch odejdzie na wysokość pół zęba zębatki lub więcej to nadaje się do wymiany. Wraz z zębatkami oczywiście. Dziękuje serdecznie za odpowiedz :lalag: zaraz idę się zabrać za regulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi