matrix79 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Witam mam mały problem z moim motorem Yamaha FZ 750 1fV i wspomnę na początku ze jestem Świerzym motocyklista a motorek kupiłem niedawno problem jest następujący nie mogę znalesc, neutrala gdy stoję w miejscu przy zapalonym silniku przy zgaszonym znajdę od razu a i drugie moje spsrzerzenie jest takie ze przy wciśniętym sprzęgle na 1 biegu jakby sam chciał jechać do przodu, choć sprzęgło wciśnięte jest do oporu proszę o fachowa pomoc, jeśli już ktoś spotkał się z takim przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Widać że świeżak jesteś. :biggrin: Być może nie jest to wielki problem, na początek polecam regulację luzu linki sprzęgła. Przeważne regulacja znajduje się przy klamce na kierownicy - taka jakby śruba z przeciwnakrętką. Poluźniasz nakrętę i wykręcasz śrubę powoli, linka się napina i sprzęgło powinno być OK wtedy. Ale pamiętaj że linka musi mieć trochę luzu, jako zasadę przyjmij luźny ruch dźwigni sprzęgła 3mm między dźwignią a obsadą/uchwytem dźwigni na kierownicy. Jeśli przy dźwigni nie ma regulacji to musi być gdzieś na lince lub przy dźwigience na silniku. Twoje objawy to tzw. ciągnące sprzęgło, nie rozłącza do końca stąd problemy z wrzuceniem luzu i odjeżdżaniem moto na postoju. Jak za mocno naciągniesz linkę to też niedobrze bo sprzęgło może się wtedy spalić. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heny Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) FZ 750 ma hydrauliczne sprzęgło! Nie ma tam żadnej regulacji.Zakładam że masz właściwy olej i tarcze w dobrym stanie. Jedyne co mi przychodzi do głowy poza brakiem szczelności układu to zapieczony tłoczek wysprzęglika. Wykręć go z dekla,wyciśnij pompując klamką,wyczyść,zweryfikuj uszkodzone elementy, ewentualnie zamów zestaw naprawczy,odpowietrz i ciesz sie sprzęgłem. I nie bój sie że coś popsujesz bo sie nie da tam nic popsuć. Edytowane 13 Maja 2010 przez Heny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrix79 Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 to fakt brak linki na sprzegle sama hydrałlika spróbuje jak doradzasz i zobacze jakie efekty :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi