tomxx92 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) Witam zdjalem z tłoka górny pierścień i teraz musze go załozyć ale niewiem którą stroną mam go włożyć- normalnie czy że tak powiem na odwrót czyli do góry "nogami". Czy jest to obojętne jak go włoże?? Jedyna różnicę jaka widze to taka ze jedna strona pierścienia jest ciemna matowa (możliwe że ta strona pierścienia była u góry tloka i jest ciemna od spalin) a druga taka jakby metaliczna troche błyszcząca. Edytowane 4 Maja 2010 przez tomxx92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Najlepiej włóż go tak jak był bo jest on juz idealnie wpasowany do tłoka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Powinien być napis TOP,tzn góra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 a nie masz zeba na tloku (czyli tam gdzie spotykaja sie dwa konce pierscienia) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 a nie masz zeba na tloku (czyli tam gdzie spotykaja sie dwa konce pierscienia) ? A co to ma do rzeczy? Pierścień bedzie pasłował na zamek obojętnie czy załozy go dobrze, czy źle... Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 A co to ma do rzeczy? Pierścień bedzie pasłował na zamek obojętnie czy załozy go dobrze, czy źle... mylisz sie. mam przed soba tlok i jesli odwrocilbym pierscien ''do gory nogami'' to pierscien zachodzi na zamek i nie pasuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 mylisz sie. mam przed soba tlok i jesli odwrocilbym pierscien ''do gory nogami'' to pierscien zachodzi na zamek i nie pasuje.. Może zalezy od motorka, ja sie z takim czymś nie spotkałem. Np. w crm 75 pierścień pasował tak i tak. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Pierścienie które pasują tylko jedną stroną widziałem tylko w romecie, chyba jeszcze w simsonie w japońskich silnikach sie nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 mialem do czynienia ostatnio z włoskimi silnikami... mysle tu o piaggio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 tomxx92 pewnie chodzi mu o aprilie, lecz nie napsiał nic. Miałem aprilie z silnikiem rotaxa 123 i tam pierścień pasował w obie strony. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 www.pierscienietlokowe.com.pl Tu znajdziesz ciekawe info o pierścieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam Ten pierścień to zakładam do peugeota jetforca na gaźniku 2T. Daje kilka fotek pierścienia i liczę na konkretną odpowiedź. http://img263.imageshack.us/img263/4323/dsc06609x.jpg http://img202.imageshack.us/img202/8757/dsc06606r.jpg http://img140.imageshack.us/img140/5195/dsc06604f.jpg http://img405.imageshack.us/img405/3717/dsc06601x.jpg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 To normalne że pierścienie o przekroju prostokątnym można założyć na dwa sposoby. Pierścienie half-keystone (o przekroju trapezowym) tylko jedną stroną. Zasada jest jedna: jasną częścią w stronę dołu tłoka, ciemniejszą częścią do góry tłoka. Ciśnienie zawsze napiera pierścień w dół i jego dolna płaszczyzna przylegania z tłokiem musi być zawsze szczelna. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 (edytowane) No a czemu producenci stosują nieraz pierscienie górne trapezowe?? Edytowane 5 Maja 2010 przez tomxx92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 tak ten zalozysz jak chcesz, a trapezowy jak mowilem wczesniej tylko na jeden sposob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi