Pacian Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 (edytowane) Witam mam taki problem jadac pod jakis podjazd kamienisty jakis czas na pierwszym biegu moto gotuje woda leci gdzies po kolanie z przodu nie przez korek,kolega powiedział zeby wywalic termostat ale nie wiem czy to taki dobry pomysł dodam ze dzieje sie to tylko na podjazdach i na 1 biegu jak go długo piłuje :flesje: Edytowane 3 Maja 2010 przez Pacian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Termostat możesz wyrzucić, jest teoretycznie możliwość że się podwiesza i gotuję się płyn ale powiem szczerze że mało prawdopodobne to jest. Ja bym zaczął od zmiany płynu i odpowietrzenia układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 A ktos wie jak go zdemontowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) termostat jest na połączeniu węży obydwu chłodnic. W SX nie miałem termostatu tylko w tym miejscu był trójnik. Więc najprofesjonalniej było by kupić ten oryginalny trójnik bo na pewno wcale nie będzie drogi i podmienić go z termostatem. Aczkolwiek nie mam pojęcia jak to wygląda w roczniku 2008 ale jestem przekonany że nadal SXy nie mają termostatu tylko coś zamiennego. Ja jednak myślę że masz po prostu zapowietrzony układ. Lub termostat się zawiesił i cały czas płyn chodzi tylko przez jedną chłodnicę. Po przejechaniu się motoru i jego zagrzaniu dotknij jednej i drugiej chłodnicy. Obydwie powinny być gorące. W obydwu przypadkach nie prawidłowej pracy jedna z nich będzie tylko ciepła a nie gorąca. Edytowane 4 Maja 2010 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 (edytowane) klon... Edytowane 4 Maja 2010 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 (edytowane) Musze to sprawdzic ale to gotowanie jest tylko na podjezdzie jak zmecze biede :icon_biggrin: Edytowane 10 Maja 2010 przez Pacian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Gdy tylko kupiłem kata to też wyrzucał płyn pomimo, że nie miał termostatu. W sumie nie wiem co pomogło, bo próbowałem wielu rzeczy. Sprawdź najpierw korek chłodnicy czy dobrze trzyma uszczelka. U mnie chyba przez nieszczelność w tym miejscu płyn wyrzucało, przeczyściłem dobrze korek i wypolerowałem miejsce gdzie przylega gumowa uszczelka, wyciek ustał. Kupiłem też termostat i jest dobrze nawet przy katowaniu na wydmach moto sie nie przegrzewa i nie wyrzuca płynu. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi