letek Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 (edytowane) witam, nie udzielam się na forum zbyt często ale czytam systematycznie i wiem że mi pomożecie. Mam taki przypadek, Suzuki VL800 volusia 2002 rok, motocykl stał około 8 miesięcy, wcześniej przez 3 lata nie było żadnego serwisu. Nie ma przejścia z niskich na średnie obroty, pod obciążeniem ledwo jedzie na niższych obrotach i dopiero przy przyspieszaniu w pewnym momencie dostaje pożądnego kopa. wymieniłem olej, filtr powietrza i wyczyściłem gaźnik. z gaźnikiem były problemy, wcześniej ktoś wywalił zaślepkę do regulacji składu jaka była tam w oryginale i kręcił śrubką tak że całą ją zniszczył, żeby ją wyjąć musiałem nawiercić i wydłubać. kupiłem nową wraz z sprężynką i podkładkami. skład mieszanki ustawiłem wedle serwisówki ale objawy pozostały. świece są ciemne, prawie czarne. ssanie działa prawidło. kręcenie składem mieszanki nie daje oczekiwanego efektu. gdzie szukać przyczyny? aha, wydech i dolot seria. pozdrawiam letek Edytowane 2 Maja 2010 przez letek Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 A poziom paliwa w gaźniku jest ok ? Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Wyglada jak lekki wyciek paliwa przez zuzyty zaworek iglicowy komory paliwowej gaznika - za bogaty na niskich i przejsciu co powoduje zla prace silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letek Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 witam, zaworek wygląda dobrze jednak dla pewności zamówię w serwisie i wymienię. dam znać czy pomogło. dziękuję Adamie za podpowiedź Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letek Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 witam. motocykl przerywa i niema mocy przy przyspieszaniu z niskich obrotów, po odkręceniu manetki dławi się trochę i dopiero po osiągnięciu pewnych obrotów wyrywa do przodu. filtr i świece wymienione. gaźnik czyszczony. pytałem już o to, tamten temat już wyleciał, Adam podpowiadał że to zaworek iglicowy ale po wymianie na nowy nic się nie zmieniło. poziom paliwa OK. zdążyłem już wymienić gaźnik bo myślałem że jakiś kanał uszkodzony ale to nie to. czy może to czujnik położenia przepustnicy? jak go zdiagnozować? czekam na podpowiedź. pozdrawiam. sprzęt to Suzuki vl 800 volusia 2002 rok Cytuj owca-czarna.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi