Bodi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Witam koledzy.Chciałbym zakupić jakąś konkretną nawigację myślę o Tom Tom Rider lub Garmin Zumo czy mógłby ktoś polecić jaka lepsza i jak ją podłączyć do motocykla aby komunikaty słyszeć w głośnikach kasku ? Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Najprościej połączyć przewodem jack nawigację z wejściem mp przy odtwarzaczu kaset ustawić AV i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Właśnie sprawdzałem wejście Jack przy odtwarzaczu kaset z MP3 i wiem że tak działa i mam nadzieję że nawigacje mają wyjście przewodowe na głośniki na zewnątrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Moja ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Garmin Zumo 350 którą ja mam nie ma wyjścia na słuchawki tylko po co słuchać tych komunikatów, jak kupiłem to podłaczyłem przez Bluetooth z moją Scalą i słuchałem tych wskazówek ale później mnie to znudziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 26 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Moja ma.Kolego a jaki masz model jeśli można wiedzieć ? Garmin Zumo 350 którą ja mam nie ma wyjścia na słuchawki tylko po co słuchać tych komunikatów, jak kupiłem to podłaczyłem przez Bluetooth z moją Scalą i słuchałem tych wskazówek ale później mnie to znudziłoCzasami przydaje się słyszeć bo na motorze trzeba więcej uważać na drogę i otoczenie oraz innych użytkowników drogi niż na nawigację więc komunikat jest jak najbardziej na miejscu a na Bluetooch nie mogę podłączyć jak jestem podłączony do motoru kablem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Pewnie zaskoczę bo posiadam w moto nawigację Manta,którą testuję już 5 sezonów bez żadnych problemów, a dodatkowo słucham muzyki zgranej na karcie SD. Jak do tej pory drgania,kurz,deszcz, itp.nie wpłynęły na stan nawigacji za całe 189 zł. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz25 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ta wygląda solidnie ,bluetooth :) http://allegro.pl/nuvi-670-europe-usa-fm-i5005280274.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Szkoda, że nie ma mocowania do kierownicy.Przerabiałem temat i mam naklejoną taśmę (rzep) dwustronny na klapkę od kaseciaka. Jak jadę to ją przyklejam i jest ok.Powodem jest to, że jak damy na kierownicę to światło słoneczne odbija się od wyświetlacz i g.... widać. Jak szukałem to z daszkiem to była nawigacja smart gsm. Nie była tania więc wykorzystałem starą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Pewnie zaskoczę bo posiadam w moto nawigację Manta,którą testuję już 5 sezonów bez żadnych problemów, a dodatkowo słucham muzyki zgranej na karcie SD. Jak do tej pory drgania,kurz,deszcz, itp.nie wpłynęły na stan nawigacji za całe 189 zł. :)Kolego ale zapewne używasz do niej specjalnego futerału który zabezpiecza przed kurzem i deszczem a jak widać na niej w słoneczne dni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORYS69 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 WitamJa mam 5" nawigację MODECOM MX3 z Auto Mapą. Ten rozmiar (miałem również 4,3") przetrenowałem w różnych okolicznościach przyrody i warunkach pogodowych i uważam za rozsądne rozwiązanie.Sposób zamontowania widać chwilami na filmach , oraz .Uchwyt kupiony na allegro troszkę zmodyfikowałem aby ekran dał się ustawić na wrost. Nawigację mam podłączoną do gniazda AUX. Głośność i częstotliwość komunikatów trzeba ustawić tak aby były dobrze słyszalne (muzyka automatycznie się ścisza gdy nadawany jest komunikat z nawigacji). W słoneczne dni rzeczywiście mało co widać dlatego częstotliwość powtarzania komunikatów mam ustawioną 2x większą niż w samochodzie. Na pocieszenie mogę powiedzieć iż kolega kupił nawigację typowo motocyklową za 2500 PLN i w bardzo słoneczne dni widoczność mapy na ekranie nie jest idealna :blush: . Szukając nawigacji trzeba zwrócić uwagę na dobry procesor, który będzie w stanie w szybki sposób znaleźć alternatywną drogę a nie zastanawiać się przez 2 minuty zanim coś znajdzie.Gdybym mógł służyć jeszcze pomocą to proszę pytać. :biggrin: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Borys69 jaką kamerką kręciłeś te filmiki bo akurat jestem na kupnie i szukam czegoś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORYS69 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Borys69 jaką kamerką kręciłeś te filmiki bo akurat jestem na kupnie i szukam czegoś :)http://allegro.pl/kamera-sportowa-motocyklowa-rowerowa-fullhd-rd990c-i4845989538.html cena śmieszna w porównaniu do GoPro a jakość bardzo dobra (YouTube obcina jakość) Mam wszystko nagrane 1080 HD , jak puszczę na telewizor to .... :rolleyes: :biggrin: :rolleyes: :biggrin: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 WitamJa mam 5" nawigację MODECOM MX3 z Auto Mapą. Ten rozmiar (miałem również 4,3") przetrenowałem w różnych okolicznościach przyrody i warunkach pogodowych i uważam za rozsądne rozwiązanie.Sposób zamontowania widać chwilami na filmach , oraz .Uchwyt kupiony na allegro troszkę zmodyfikowałem aby ekran dał się ustawić na wrost. Nawigację mam podłączoną do gniazda AUX. Głośność i częstotliwość komunikatów trzeba ustawić tak aby były dobrze słyszalne (muzyka automatycznie się ścisza gdy nadawany jest komunikat z nawigacji). W słoneczne dni rzeczywiście mało co widać dlatego częstotliwość powtarzania komunikatów mam ustawioną 2x większą niż w samochodzie. Na pocieszenie mogę powiedzieć iż kolega kupił nawigację typowo motocyklową za 2500 PLN i w bardzo słoneczne dni widoczność mapy na ekranie nie jest idealna :blush: . Szukając nawigacji trzeba zwrócić uwagę na dobry procesor, który będzie w stanie w szybki sposób znaleźć alternatywną drogę a nie zastanawiać się przez 2 minuty zanim coś znajdzie.Gdybym mógł służyć jeszcze pomocą to proszę pytać. :biggrin: pozdr.Kolego a gdzie jest to gniazdo AUX bo sprawdzałem że mogę nawi podłączyć do gniazda przy magnetofonie ale u Ciebie nie widać abyś tam miał coś podłączone ? A swoją drogą ciekawa wyprawa a zczególnie ten ostatni filmik :) W zeszłym roku byliśmy z żoną w Chorwacji okolice wyspy KRK motorem i w tym roku wybieramy się ale w dwa motory do Makarskiej w czerwcu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korsarz Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Ja nie używam żadnego etui itp.niestety w słoneczne dni wszystkie nawi w moto mają wadę że nic nie widać :( Jeżeli chcesz się podłączyć omijając wtyk przy kaseciaku to wystarczy zdjąć czachę i od strony wewnętrznej podłączyć się do końcówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi