Gość Marsinus Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Mam propozycję takową: Wypad do Bornego Sulinowa i KłominaWyjeżdżam od siebie z Nakła między 09:00 a 10:00 w sobotę 07/09/13. Piława koło Bornego Sulinowa - 140km - http://goo.gl/maps/lj3np Miejscówka fajna - http://www.gabrysiewo.ecom.com.pl/ Zmajstrujemy ognisko i kiełbachy. Nocleg około 30-35pln za głowę. Jedzenie we własnym zakresie. Z zakupami nie będzie problemu na miejscu jest sklep. A i okolica godna pozwiedzania Może i przewodnika załatwię więc opowie co nieco.To co będą jacyś chętni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Jak się będzie Wam nudziło i szukacie pretekstu, to od 15 września do 29 września będę przebywał służbowo w kujawsko-pomorskim, dokładnie okolice Torunia. Dodam, że planuję pojechać motorem :rolleyes: możemy się spotkać :cool: Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbysio Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Witam kolegów na południu Polski coś się dzieje z RS a na pomorzu są jakieś Royalki ? może my z pomorza też się spotkamy ? Pozdrawiam Mario BytówWitam Mario już dwa razy bylem u was w Bytowie na otwarciu sezonu ale Ciebie na venturce nie widziałem. Znam tam paru chłopaków ,może za rok i my się spotkamy jak nie w Bytowie to może w Karlinie bo Bytów przyjeżdża do nas na otwarcie .No to do spotkania hel Mam propozycję takową: Wypad do Bornego Sulinowa i KłominaWyjeżdżam od siebie z Nakła między 09:00 a 10:00 w sobotę 07/09/13. Piława koło Bornego Sulinowa - 140km - http://goo.gl/maps/lj3np Miejscówka fajna - http://www.gabrysiewo.ecom.com.pl/ Zmajstrujemy ognisko i kiełbachy. Nocleg około 30-35pln za głowę. Jedzenie we własnym zakresie. Z zakupami nie będzie problemu na miejscu jest sklep. A i okolica godna pozwiedzania Może i przewodnika załatwię więc opowie co nieco. To co będą jacyś chętni Szkoda Marsinus ze nie bede mugl do dojechac do Bornego chociaz mam tylko 80 km,ale w tych dniach planujemy wyjazd za zachodnia granice.Planujemy zwiedzic wyrzutnie v 2.Nastepnym razem gdy bedziesz w moich okolicach daj znc moze wtedy sie uda hej Mam propozycję takową: Wypad do Bornego Sulinowa i KłominaWyjeżdżam od siebie z Nakła między 09:00 a 10:00 w sobotę 07/09/13. Piława koło Bornego Sulinowa - 140km - http://goo.gl/maps/lj3np Miejscówka fajna - http://www.gabrysiewo.ecom.com.pl/ Zmajstrujemy ognisko i kiełbachy. Nocleg około 30-35pln za głowę. Jedzenie we własnym zakresie. Z zakupami nie będzie problemu na miejscu jest sklep. A i okolica godna pozwiedzania Może i przewodnika załatwię więc opowie co nieco. To co będą jacyś chętni Cześć Marsinus szkoda ze nie będę mógł dojechać do Bornego chodziarz mam tylko80 km,ale w tych dniach planuje z kolegami wyjazd do Niemiec planujemy zwiedzić wyrzutnie rakiet v 2 .Może następnym razem gdy będziesz w moich okolicach to daj znać hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 2 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Hej ManiekJa tak jak Bobi dopiero w piątek wieczorem jak wrócę ze szkolenia w Monachium będę wiedział co mi moja żonka wymyśliła na weekend bo po tym jak się zgodziła jechać ze mną na Chorwację to muszę byc "grzeczny" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marsinus Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Wygląda na to, że chętnych brak :/ Znalazłem taki opis tego co można by zobaczyć w trakcie wypadu nawet bez przewodnika. http://www.militarne-borne.pl/oferta-2/wycieczki-po-bunkrach-szlakiem-bunkrow-bunkry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Witam wszystkich kolegów.Właśnie się stałem mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem ventury z 2006 roku. Wcześniej jeździłem dragiem 650.Mam pytanie.Czy ktoś wie w jakiej modulacji pracuje CB radio w ventirce. i kto przestraja radio i CB radio. Ile to kosztuje, no i gdzie je znajdę w motocyklu. Chociaż myślę że pewnie w owiewce.Przy okazji Jak kupowałem Venturkę to wyżebrałem manual serwis w języku angielskim w formacie PDF. Jeśli ktoś potrzebuje to służe pomocą. Podać email i prześlę.Pozdrawiam!!! :blush: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Wygląda na to, że chętnych brak :/ Znalazłem taki opis tego co można by zobaczyć w trakcie wypadu nawet bez przewodnika. http://www.militarne-borne.pl/oferta-2/wycieczki-po-bunkrach-szlakiem-bunkrow-bunkryniestety jak dla mnie to sulinowo to za dalkeko jak na jeden lub 2 dni Witam wszystkich kolegów.Właśnie się stałem mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem ventury z 2006 roku. Wcześniej jeździłem dragiem 650.Mam pytanie.Czy ktoś wie w jakiej modulacji pracuje CB radio w ventirce. i kto przestraja radio i CB radio. Ile to kosztuje, no i gdzie je znajdę w motocyklu. Chociaż myślę że pewnie w owiewce.Przy okazji Jak kupowałem Venturkę to wyżebrałem manual serwis w języku angielskim w formacie PDF. Jeśli ktoś potrzebuje to służe pomocą. Podać email i prześlę.Pozdrawiam!!! :blush:myślę że powienieneś byc zadowolony jak my wszyscya radjo znajduje sie pod tylnym kufrem ja osobiście przerabiałem w Katowicach koleś kazał mi podjechać motorem wlutował coś i działa a kosz to z tego co pamięta 70 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) niestety jak dla mnie to sulinowo to za dalkeko jak na jeden lub 2 dni myślę że powienieneś byc zadowolony jak my wszyscya radjo znajduje sie pod tylnym kufrem ja osobiście przerabiałem w Katowicach koleś kazał mi podjechać motorem wlutował coś i działa a kosz to z tego co pamięta 70 zeta Dzięki kolego ale które radio jest pod tylnym kufrem FM czy CB. Chociaż dzisiaj miałem ściągnięte siedzenia i kurde nic tam nie widziałem. ale jak mówisz to jutro sprawdzę jeszcze raz. A i jak byś mógł mi dać namiary na tego gościa to będę wdzięczny. Edytowane 3 Września 2013 przez wto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Pod tylnym kufrem (centralnym) masz CB, aby dostać się do radia musisz odkręcić kufer.Całe audio masz z przodu pod czaszą. Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Pod tylnym kufrem (centralnym) masz CB, aby dostać się do radia musisz odkręcić kufer.Całe audio masz z przodu pod czaszą.Wielkie dzięki. Teraz muszę kogoś znaleźć kto je przestroi. Mam manual servis ale niestety nie pisze w jakiej modulacji chodzi CB. Ale myślę że w AM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 chyba bardziej tu chodzi o 0 i 5 lub jak kto woli polowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wto Opublikowano 3 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 chyba bardziej tu chodzi o 0 i 5 lub jak kto woli polowkiNo niestety nie! Ponieważ CB radio nadaje jeszcze w odpowiednich modulacjach AM to co jest w Polsce używane, FM też niektórzy uciekają SSB i USBPrzyjęło się w Polsce że pracujemy w modulacji AM kanał 19 Drogowy Kiedyś 28. W chwili obecnej kanał 28 dla Polaków jest na pewno w Niemczech.Jak radio będzie w modulacji FM to nie będzie można zrozumieć co inni nadają efekt jak by było radio nie dostrojone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 ze takie rzeczy sa to ja wiem ale tutaj jest konkretne pytanie o radio isa a nie np z niemec gdzie ono faktyczni e chodzi w modulacji fm. a kanal 28 jest polskim kanalem w calejneuropie niebtylko nirmczech. kiedys byl to ostatni kanal jaki mogly obslugiwac polskie radiabibstad sienwzielo ze to jest polski kanal drogowy w europie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Mi Gość w serwisie, przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie, za całe 50 złotych ogarnął temat 5 i 0. Nie do końca jestem zadowolony z radia w motorze, ale to już inna historia…W tym samym serwisie był Maciejka, ale w Jego przypadku, Gość coś przy przestrajaniu spierniczył, bo przesunął Maciejce kanały o jeden, będziemy to poprawiać.Co do radia, to jest kilka rodzajów/producentów i niektórych radiach amerykańskich można zmienić raster z USA na EU. Niestety w moim radiu jest procesor, którego nie da się wymienić. Jedyne co mogę zrobić, to wymienić radio na EU. Sprawdzałem w serwisie Yamahy i mogę takie radio zamówić, ale musze podać nr VIN od motoru, który miał takie radio fabrycznie.Interkomy dorabiałem w Łodzi (interkomy.pl), tam też wstępnie zamówiłem zestaw głośnomówiący do telefonu, bo wkurza mnie jak mi kieszeń wibruje, a potem mam 1000 wiadomości, np. od Żony ;) Edytowane 4 Września 2013 przez Dyzio77 Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 a propo radia , macie radia z RDS czy bez? , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi