Dyzio77 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Cześć!Ja miałem i mam to samo...Kupiłem Ventkę, ślizgało się, kupiłem cały zestaw sprzęgła w ASO.Wymiana.I za jakiś czas to samo ;(Jest to ich bolączka, podobnie jak trakcja, wsteczny i kilka innych drobiazgów...Ale jak ich nie kochać ;)Ja jeżdżę na oleju MOTUL 5100Pozdrawiam!Dyzio Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 HejkaJa też wymieniałem w tym roku ale na zamiennikiJak na razie przejechałem Alpy i jest ok zobaczymy jak będzie dalej a olej mam chyba Belray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 22 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Ja tarcze wymieniłem po fabrycznym przejechaniu 10 tys. km bo się ślizgały ponownie na oryginały miałem olej Yamalube po wymianie zmieniłem olej na MOTUL 7100 10W40 teraz po przejechaniu przez cztery lata następnych 40 tyś km nie widzę objawów ślizgania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio77 Opublikowano 23 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Ja wiem przez co mi się zaczęło uślizgiwać - od sprintu z pod świateł...Zacząłem spokojniej jeździć i jak ręką odjął ;) Cytuj Jest wypadek, auto w rowie, Lekarz udziela pomocy rannym, Policja zabezpiecza miejsce zdarzenia, Straż Pożarna neutralizuje wycieki, a po pól godziny przyjeżdżają dzielni Strażnicy ze Straży Miejskiej i wypisują mandat za parkowanie na trawie… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibii1212 Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 @ Dariow - @ Bodi możecie powiedzieć jakiej firmy kupowaliście tarcze sprzęgłowe?A jeszcze lepiej gdzie lub linka do niechTo nie moje lenistwo z szukaniem tylko chodzi o sprawdzony produkt A i jeszcze jedno jak wyglądała sprężyna i przekładki tez do wymiany czy zostały te co były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 29 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Gibii ja nie robię półśrodkami więc wymieniłem wszystko, tarcze i przekładki zamiennik kupowałem ze sklepu Larsonna (jakiej firmy nie pamiętam ale chyba wybrałem Lucasa) a sprężyna i uszczelka oryginał bo nie znalazłem zamiennika, całość z wymiana wyszło mnie chyba nie całe 1000 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 gibii 1212 Ja wymieniałem na oryginalne tarcze zamówione i kupione w sklepie Yamahy i tylko tarcze bez przekładek i sprężyn a ceny Ci niestety już nie podam bo nie pamiętam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniura Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 witam wszystkich szanownych.mam problem i mam nadzieję że wy szanowni mi ten problem pomożecie rozwiązać.otóż miałem wypadek - że złamana panewka kości udowej to pikuś, gorzej że połamałem prawy tzw. gołębnik czyli osłonę na nogi.nie mogę nigdzie tego znależć - być może wy szanowni wiecie gdzie mogę ten element dostać lub jak to po gospodarsku rozwiązać.będę bardzo zobowiązany za wszystkie podpowiedzi.zapomniałem dodać że to jest moto z 2007 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 złamana panewka kości udowej to pikuś, gorzej że połamałem prawy tzw. gołębnik czyli osłonę na nogi.nie mogę nigdzie tego znależć znajdziesz na allegro , kolega kupował i są w niższej cenie niż oryginały na ebay , ale jakość też nie ta co oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniura Opublikowano 16 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 znajdziesz na allegro , kolega kupował i są w niższej cenie niż oryginały na ebay , ale jakość też nie ta co oryginała mógłbyś podać namiary na tego kolegę albo podaj mu mój nr. tel 501348025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibiI Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 CześćPojawił się problem :(Ventka zaczęła głośniej i nie przyjemnie "parkotać"Problem jest z przodu dół chłodnicy tam słychać że jest głosniej i czuć że dmuchają spalinyObstawiam że zadziało się coś z zaworem odpowietrzającym spaliny bo gdzieś tam siedzi umiejscowiony.Jeszcze nie rozbierałem i tu liczę na Wasze podpowiedzi bo nie chce za wiele rozdzierać tzn nie więcej niż trzebaRobił ktoś coś przy tym trzeba ściągać chłodnice i spuszczać płyn.Każda podpowiedź mile widziana :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibiI Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 A wiec już zrobionePodpowiadam ja jak by ktoś potrzebowałŚciągamy gołębniki.Na dole chłodnicy je korek spustowy odkręcamy pięknie płyn zlatujeNa bokach chłodnicy góra dół 4 śrubki odkręcamy i schodzi chłodnica oczywiście trzeba delikatnie węże zdjąć w moim wypadku wystarczył górnyOkazało się spadł wąż jak kichnęła od zaworu odpowietrzającego spaliny.Założenie węża opaska i po sprawieSkładamy w odwrotnej kolejności i na koniec ściągamy zbiornik i zalewamy płyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koyot2005 Opublikowano 18 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2018 Hmmm, mam podobnie, ale ja chyba wiem dlaczego. Mam nieszczelny korek paliwa, sprawdziłem zdejmując i przechylajac.. Podczas jazdy, a szybę masz, pojawia się podciśnienie w przestrzeni między motocyklistą, a szybą. Wyciąga wtedy opary benzyny i wciągasz je jak gąbka.wiesz.... może być jeszcze cos innego, to mój przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack68 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam kolegów .Właśnie stałem się posiadaczem :biggrin:szczęśliwym :biggrin: VENTURKI.Pozdrawiam wszystkich . Witam.Czy wątek ten jeszcze istnieje, czy jest już inna strona VENTUROWCÓW ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Witam kolegów .Właśnie stałem się posiadaczem :biggrin:szczęśliwym :biggrin: VENTURKI.Pozdrawiam wszystkich . Witam.Czy wątek ten jeszcze istnieje, czy jest już inna strona VENTUROWCÓW ?Pozdrawiam. Powitać kolegę. Teraz tylko szykować sprzęt na następny sezon :)PozdrawiamWitam kolegów .Właśnie stałem się posiadaczem :biggrin:szczęśliwym :biggrin: VENTURKI.Pozdrawiam wszystkich . Witam.Czy wątek ten jeszcze istnieje, czy jest już inna strona VENTUROWCÓW ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi