slaczek Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 A ja dotąd śmigałem na Mobil 1 4T pełny syntetyk (złoty korek) 15W50. Taki lalem do drag stara , BMW i teraz do Vętki. Ale od pewnego czasu zacząłem samochodami jeździć na Valvoline z którego jestem bardzo zadowolony i przy następnej wymianie zaleję Valvoline SynPower 4T 10W-50 . Zapytacie pewnie zaraz dlaczego 50 nie 40 ,mimo że silnik chłodzony cieczą to wolę mieć zapas temperaturowy, nasze motocykle maja delikatną konstrukcje panewek walu korbowego i walków rozrządu (jak większość Japonii) nawet krótkie zerwanie filmu olejowego mocno daje się im we znaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Jak już zmienicie olej w swoich Gwiazdach to zapraszam kolegów na Venturkach na kawę, do Nowego Sącza na rynek, w sobotę 28 maja 2016r., kole godzin południowych. :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: :crossy: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 hihihi! widzę że próbujesz rozbujać towarzystwo , powodzenia :biggrin: , próbowałem to robić wcześniej przez parę lat z mizernym skutkiem :banghead: co do godziny na rynku w Nowym Sączu to nie wcześniej niż o 13.00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ja z miłą chęcią ale jak już wspominałem na innym forum nie będzie mnie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodi Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Koledzy jeśli mogę się wypowiedzieć co do oleju to od nowego lałem Yamalube syntetyk i po przejechaniu 16 tyś mil musiałem wymienić tarcze w zeszłym roku ale przejeździłem do końca sezonu już na nim od tego sezonu mam wlany Motul 10W40 100% syntetyk i mam nadzieję że tak szybko nie padną tarcze sprzęgłowe jak przy Yamalube tym bardziej że wiem od kolegów co śmigają na takich samych maszynkach że tylko Motul zawsze wlewali :) Pozdrawiam i szerokości w nowym sezonie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 hihihi! widzę że próbujesz rozbujać towarzystwo , powodzenia :biggrin: , próbowałem to robić wcześniej przez parę lat z mizernym skutkiem :banghead: co do godziny na rynku w Nowym Sączu to nie wcześniej niż o 13.00 Właśnie nie wiem o co chodzi, ja potrafię z Wa-wy pojechać nad morze, tylko po to aby się z nim przywitać i wrócić do domu, albo w góry by wejść tylko na jeden szczyt i abarot do Wa-wy, a tu nikomu nie chce się raz w roku przyjechać :crossy: Venturami, na spotkanie i dobrą zabawę :buttrock: . Nie ogarniam tego :wacko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1z Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Mercurius pewnie znowu będzie problem ze spotkaniem termin 28 maja to długi weckend tak więc wiele osób planuje coś dłuższego ja myślę o zamku Czocha ale i tak pewnie w ostatnim momencie zdecyduję, gdybym tam nie jechał to może wpadnę do Sącza na kawę i ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Mercurius pewnie znowu będzie problem ze spotkaniem termin 28 maja to długi weckend tak więc wiele osób planuje coś dłuższego ja myślę o zamku Czocha ale i tak pewnie w ostatnim momencie zdecyduję, gdybym tam nie jechał to może wpadnę do Sącza na kawę i ciacho Jak dłuższego, to polecam zlot zamknięty od 26 do 29 maja nad jeziorem Rożnowskim. Atrakcji na pewno nie zabraknie.A na kawę tak czy inaczej zapraszam. :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Jak dłuższego, to polecam zlot zamknięty od 26 do 29 maja nad jeziorem Rożnowskim. Atrakcji na pewno nie zabraknie.A na kawę tak czy inaczej zapraszam. :flesje: Mercurius ja naprawdę miło wspominam ostatnie nasze spotkanie :) i naprawdę chciałem przyjechać nad jezioro Rożnowskie ale .......... wybrałem przełęcze w Austrii, Włoszech i Słowenii , niestety w tym roku za dużo wyjazdów mieć nie będę więc wybieram te zaległe :)Pozdrawiam wszystkich serdecznie Maniek a ty niy pitol ino dawej zy mną :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman11 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 zapraszam kolegów na Venturkach na kawę, do Nowego Sącza na rynek, w sobotę 28 maja 2016r., kole godzin południowych. A co to ma być za impreza ? czy może tylko spotkanie na kawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 A co to ma być za impreza ? czy może tylko spotkanie na kawę ?A poczytaj na forum venturek, wszystko opisane i wyjaśnione , jesteś przecież zarejestrowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 A co to ma być za impreza ? czy może tylko spotkanie na kawę ? Zarąbista czterodniowa impreza + zaproszenie na kawę - kto co lubi i na co ma czas :buttrock: :crossy: :flesje: :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hokus Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Pozdrawiam I szerokiej drogi :-) Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez hokus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Young_80 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Witam.Czy posiada ktoś serwisówkę do XVZ13 z 2010r? Mam pytanko jak pompujecie oponki, solo i z plecaczkiem? Wie ktoś może gdzie mogę metalizowac plastik, chodzi mi o element pod szybą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Witam.Czy posiada ktoś serwisówkę do XVZ13 z 2010r? Mam pytanko jak pompujecie oponki, solo i z plecaczkiem? Wie ktoś może gdzie mogę metalizowac plastik, chodzi mi o element pod szybą.PozdrawiamSerwisówki przewalają się w internecie , tak samo jak firmy metalizujące wystarczy wpisać, oponki powietrzem chyba że bogatszy to azotem- 78% bez znaczenia czy z plecakiem czy solo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi