pomaranczapo Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Czy na ten weekend tj. 17-19.07.2015 planujecie jakieś spotkania wyjazdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka 750 Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 No i zonk!!!! pierwsza przymiarka z ledami i nie działa, wszystko podłączone według schematu a pracuje w trybie awarii czy z rezystorem czy bezmuszę przemyśleć co nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) przed rezystorem na (+) załurz diodę prostowniczą http://allegro.pl/x-tron-dioda-prostownicza-3a-1000v-1n5408-5szt-i5177832446.html Edytowane 17 Lipca 2015 przez Kristofer MKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka67 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam ,chcialbym podzielic sie swoim problemem z Venturka ,a mianowicie strasznie mi plywa na zakretach ,i gdy jade po jakis nierownosciach ,asfalt bez dziur ,droga prosta idzie jak strzała ,mialem obawy ze to jakis luz na wahaczu ale wszystko dokrecone ,gdy energicznie poruszam kierownica na postoju to wchodzi w takie wibracje ktore zaczynaja sie od kierownicy i ida na tyl ,wychodzi na to ze to cos w przodzie ,łozysko glowki ramy bylo luzne zostalo dokrecone ,wiec sam nie wiem co to moze byc ,,moze ktos sie z tym spotkal,gdzie szukac przyczyny ,wiem ze przyczyn moze byc wiele ,ale moze ktos mial do czynienia z czyms takim ,bylbym wdzieczny za jakies pomysly ,lub namiar na kogos kto tym bym sie mogl zajac w okolicach Lubina ,legnicy ,Glogowa , z gory dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtasm Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Witam ,chcialbym podzielic sie swoim problemem z Venturka ,a mianowicie strasznie mi plywa na zakretach ,i gdy jade po jakis nierownosciach ,asfalt bez dziur ,droga prosta idzie jak strzała ,mialem obawy ze to jakis luz na wahaczu ale wszystko dokrecone ,gdy energicznie poruszam kierownica na postoju to wchodzi w takie wibracje ktore zaczynaja sie od kierownicy i ida na tyl ,wychodzi na to ze to cos w przodzie ,łozysko glowki ramy bylo luzne zostalo dokrecone ,wiec sam nie wiem co to moze byc ,,moze ktos sie z tym spotkal,gdzie szukac przyczyny ,wiem ze przyczyn moze byc wiele ,ale moze ktos mial do czynienia z czyms takim ,bylbym wdzieczny za jakies pomysly ,lub namiar na kogos kto tym bym sie mogl zajac w okolicach Lubina ,legnicy ,Glogowa , z gory dzieki wielkieCześć ! Na poczatek sprawdź ciśnienie w oponach> Na przodzie powinno być 250kPa, w tyle 280kPa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz25 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam,kiedy zwalniam między 70 a 60 km/h kierownica wpada mi duże wibracje .Też nie wiem dlaczego ale muszę dokładnie zaobserwować kiedy i jak :dry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka67 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Witam,kiedy zwalniam między 70 a 60 km/h kierownica wpada mi duże wibracje .Też nie wiem dlaczego ale muszę dokładnie zaobserwować kiedy i jak :dry:Mialem to samo ,nie pamietam przy jakiej predkosci ale po puszczeniu kierownicy dostala takich wibracji ze az strach mnie oblecial ,mi pomoglo dokrecenie lozyska glowki ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) czajka67 sprawdź jeszcze jakie masz ciśnienie w zawieszeniuintruz25 a sprawdzałeś wyważenie koła ?? no i ciśnienie w lagach ?? Edytowane 1 Sierpnia 2015 przez Kristofer MKM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka67 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Na łozyskach koła przedniego zauwazylem slady rdzy (na jednym z łozysk)wlasnie szukam łozysk ,moze ktos zna namiary gdzie moge kupic ,a moze ktos pamieta rozmiar SIMERINGÓW na koło ,stare troche zostały zdeformowane przy sciaganiu i dlatego potrzebowalbym rozmiar ,najbardziej rozmiar wewnetrzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
royalstar3 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Siemanko czajka67 lozyaka z uszczelniaczmi dostaniesz w larssonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intruz25 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 czajka67 sprawdź jeszcze jakie masz ciśnienie w zawieszeniu intruz25 a sprawdzałeś wyważenie koła ?? no i ciśnienie w lagach ??Witam ,spuściłem całkowicie z przodu żeby ją obniżyć .Było dobrze dopóki nie spuściłem powietrza z lag.Ale wczoraj zauważyłem że jeden deflektor przy lagach mam krzywo i prawą manetkę muszę cały czas pchać do przodu jak jadę .Muszę jednakowo je ustawić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristofer MKM Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 W lagach jest znikome cisnie 0.2 po spuszczeniu przejdziesz kilka kiosków i samo się dopompuje, może warto by było sprawdzić poziom i jakoś oleju w lagach Ps.czyja wetka była w niedzielę na górze św Anny tablice z Jaworzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajka67 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Witaj sam bym chętnie kupił oryginalny szparunek z 2008 -2010 roku,ale nie mam pojęcia kto je sprzedaje.Szukając szparunków trafiłem na studio GRAFNET i czekam na próbki,ponoć robią wszystko.Teraz czekam na próbki.Z informacji wiem że każde takie studio zrobi pod warunkiem że będzie miało wymiary.Jak masz jakieś namiary to mi wyślij.Pozdrawiam Witam,Panowie jestem po generalnym przeglądzie w serwisie Yamahy w Lubinie.Wymieniałem 4 oringi w komórach pływakowych,olej w silniku,dyfrze,filtr oleju paliwa,powietrza przedmuchane,płyny w chłodnicy,hamulcowe.,ogólnie sprawdzenie stanu klocków.luzów,tarcz itd...Warsztat nieduży, dużo skuterów jak na ten okres ale organizacja pracy doskonała.Obsługą mojej Godzilli zajął się Piotrek mechanik który na mechanice motorów w USA robił show !!,oraz sam Boski szef !!! Wiktor-śmiało mogę powiedzieć Profesor diagnosta.Jeszcze nigdy! nikt! tak sumiennie i rzetelnie w serwisie mnie nie obsłużył..W czasie wymian przyglądałem się takowym zabiegom i sam zadając przeróżne pytania byłem nauczany.Przyjemne z pożytecznym-brawo. Ze względu oczekiwania na oringi ,a były wysyłane z Holandi ,venturka moja stała u nich kilka dni bez jakichkolwiek insynuacji.Panowie koszty robocizny.wymian, części,filtrów,były tak atrakcyjne ,że śmiało mogę poleciść ten serwis na forum motocyklowym.Miód na serce.Biurem,częściami,cenami itd zajmuje się Pani Angelika Tel.076-8415007.Miła sympatyczna małżonka szefa.Polecam serdecznie wszystkim motocyklistom bez względy na markę posiadanego motocykla.Mają świetne kontakty,ceny na akcesoria,ico najważniejsze,we wszystkim można negocjować.hejka a ile cie skasowali za taka przyslugie ,jak nie jest to tajemnica Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez czajka67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercurius Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Bieszczady 2015 - czy ktoś wybiera się Venturką we wrześniu w ten zakątek kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariow Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Mercurius ja miałem jechać 28 sierpnia na weekwend ale muszę iść do roboty a we wrześniu miałem w planach Austrię może się wybierzesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi