dani472 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 witam mam takie pytanie, chodzi mi o honde ft 500 czyli już troszeczkę leciwy motocykl, a chodzi o to że przy gwałtownym dodaniu gazy się dusi tak jakby i nawet potrafi zgasnąć i co może być tego przyczyną albo ten typ tak ma??? :):):) poza tym mankamentem to sprawuje się przyzwoicie :):) zawory są wyregulowane i gaźnik też aha chodzi mi o gwałtowne dodawanie gazu na postoju, ktoś może ma jakiś pomysł???? z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McPerry Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 a jakie tam są gaźniki??podciśnienie czy zwykłe linka?? jeżeli są pdciśnieniowe to pewnie jest jakaś nieszczelność lub pęknięta membrana (ja taką samą sytuację miałem ,miałem pękniętą membranę), druga sprawa to filtr powietrza jest oryginalny??szczelny?? to tez ma duży wplyw na pracę silnika Cytuj zapraszam serwis motocyklowy www.motor-garage.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dani472 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 filtr jest oryginalny ( wszystko jest oryginalne bez żadnych kombinacji) gaźnik jest podciśnieniowy ale nie ma tam membrany tylko jest tłoczek który porusza się w cylinderku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Sprobuj zrobic taki test z gazem na lekkim ssaniu. Przyczyna moze byc zarowno nieszczelnosc w ukladzie dolotowym gaznika jak przypchanie dyszy glownej, a raczej ogolnie brudny gaznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi